Jurylid in zwijggeldzaak Trump valt uit omdat identiteit uitlekte

Nieuws
Een van de juryleden in de zwijggeldzaak tegen Donald Trump in New York mag zich terugtrekken. Ze had daarom gevraagd omdat details over haar identiteit in de openbaarheid waren gekomen. Zes van de juryleden die al waren aangewezen, zijn nu nog over.
anp
donderdag 18 april 2024 om 17:03
Afbeelding
beeld anp

Het jurylid zei in de rechtbank dat zij was benaderd door mensen uit haar omgeving over de zaak. Familie, vrienden en collega’s zouden uit berichten in de media afgeleid hebben dat zij een van de juryleden moest zijn. ‘Ik geloof dat ik op dit moment niet meer eerlijk en onbevooroordeeld kan zijn en kan voorkomen dat ik in de rechtszaal beïnvloed word van buitenaf’, zo verklaarde zij.

Rechter Juan Merchan zei dat de vrouw waarschijnlijk een goed jurylid was geweest maar liet haar toch gaan. Hij gaf de aanwezige journalisten opdracht om niets naar buiten te brengen over de antwoorden van de overige juryleden op vragen over hun werk. In totaal moeten er twaalf juryleden en zes reserves aangewezen worden. Zij blijven anoniem.

Trump wordt in de zaak verdacht van 34 strafbare feiten. Die hebben te maken met het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen. De rechter verwacht vooralsnog dat de zaak zo’n zes weken zal duren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Halsema: hoop dat herdenking niet gekaapt wordt door emoties Gaza

Burgemeester Femke Halsema is 'wel bezorgd' dat de Nationale Herdenking op de Dam 'gekaapt gaat worden door alle emoties en sentimenten' die heersen rondom het huidige conflict in Israël en Gaza. Dat zei ze woensdagavond tijdens een bijeenkomst in De Balie in aanloop naar 4 mei.

Afbeelding

Aanleg tijdelijke pier voor noodhulp Gaza voor de helft klaar

De aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook is voor 50 procent afgerond, meldt het Amerikaanse Pentagon. De aanlegsteiger is naar verwachting ergens begin deze maand klaar.

Afbeelding

Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken.

Afbeelding

Weinstein krijgt nieuw proces na terugdraaiing veroordeling 2020

De rechtszaak tegen Harvey Weinstein over seksueel misbruik moet opnieuw. Een gerechtshof in New York draaide vorige week zijn veroordeling uit 2020 terug omdat de beruchte oud-filmproducent geen eerlijk proces zou hebben gehad.

Afbeelding

Geen treinen tussen Haarlem en Voorhout door beschadigde spoorbrug

Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen door een beschadigde spoorbrug. Ook tussen Leiden en Den Haag, die in het verlengde liggen van dat traject, rijden daardoor minder intercity's, meldt de NS.

Afbeelding

Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiële markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.