Terug naar de krant

Een rauwe podcast over een tot de verbeelding sprekende liefde in New York

Leeslijst recensie De Podcastclub

The Ballad of Billy Balls luisterde ademloos naar een hartverscheurende podcast over twee geliefden in New York. Ze woonden in een etalage, tot hij werd doodgeschoten door de politie.

Leeslijst

Ze waren zó verliefd. De wulpse, blonde, langbenige Rebecca en haar pezige showman Billy met zijn blote bast. Een groot deel van de broeierige jaren tachtig leven zingen ze samen, en giechelen eindeloos, in hun woonkamer-in-winkeletalage in New York. Totdat Billy op een middag in diezelfde etalage wordt doodgeschoten, door een politieagent met een cowboyhoed. Rebecca is radeloos. Nog voordat ze begrijpt wat er gebeurt, verdwijnt zijn lichaam in een massagraf. Het drama neemt haar volledig in beslag, en als ze twee jaar later een dochter krijgt ziet ze die als een reïncarnatie van haar Billy. „En wat doe je”, vraagt die dochter zich jaren later, af „als de grootste tragedie in je moeders’ leven de reden is dat je bestaat?” Het antwoord: (pas op, spoiler!) een podcast maken, die zo rauw is dat hij raakt tot in je tenen.

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 19 april 2024.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in