Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

Nieuws
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders zakte met 6 procent tot ruim 214 miljoen.
anp
woensdag 17 april 2024 om 07:49
Afbeelding
beeld anp

In Noord-Europa namen de bestellingen af met 1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Toch is topman Jitse Groen tevreden. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland nam de totale waarde van de maaltijdbestellingen toe met 11 procent, in Noord-Amerika met 3 procent. "We zijn verheugd dat de investeringen in ons bedrijf hun vruchten afwerpen en we kijken uit naar de rest van het jaar."

De beursgenoteerde onderneming blijft bij zijn winstverwachting voor 2024 en rekent op een aangepast bedrijfsresultaat van 450 miljoen euro. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is nog steeds bezig met een gedeeltelijke of volledige verkoop van de Amerikaanse dochter Grubhub die in 2021 werd overgenomen voor 7,3 miljard dollar. Volgens de onderneming is nog niet duidelijk of en wanneer zo'n deal gesloten wordt. "Verdere aankondigingen zullen worden gedaan als en wanneer dit nodig is."

Just Eat Takeaway heeft besloten om alle activiteiten in Nieuw-Zeeland in de komende weken stop te zetten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar de impact is volgens het concern niet groot.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Samsung rekent op verder herstel chipmarkt dit jaar

Samsung Electronics verwacht dat de vraag naar chips sterk zal blijven in het huidige kwartaal en de tweede helft van dit jaar. De grootste fabrikant van geheugenchips ter wereld blijft daarbij profiteren van de vraag naar chips die worden gebruikt voor toepassingen op het gebi..

Afbeelding

Afzetprijzen industrie zetten daling voort

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen waren in maart gemiddeld 0,9 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het is de elfde maand op rij dat de afzetprijzen dalen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Afbeelding

AIVD en MIVD gebruikten vorig jaar meer bijzondere bevoegdheden

De inlichtingendiensten AIVD en MIVD hebben hun bijzondere bevoegdheden in 2023 meer ingezet. Dat meldt de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) in haar jaarverslag.

Afbeelding

Inflatie koelt af tot 2,7 procent in april

De inflatie in Nederland is in april afgekoeld naar 2,7 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een snelle raming. Daarmee lag de inflatie lager dan in maart. Toen werd het dagelijks leven 3,1 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder.

Afbeelding

Twee mensen uit een brandende woning gered in het Friese Warns

In de Friese plaats Warns zijn twee mensen uit een brandende woning gered en met rookproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Friese brandweer op X. De brand brak uit in de nacht van maandag op dinsdag.

Afbeelding

Universiteit VS schorst studenten om pro-Palestijns protest

Columbia University in New York is maandag begonnen met het schorsen van studenten die weigeren hun tenten op de campus af te breken. Studenten hadden een tentenkamp opgezet van waaruit ze protesteerden tegen de aanvallen van Israël in de Gazastrook.