Direct naar artikelinhoud
WedstrijdverslagChampions League

Borussia Dortmund stoot door naar halve finales na verdiende zege tegen Witsel en Atlético

Saul Niguez en Marco Reus in actie.Beeld Photo News

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Borussen wonnen in eigen huis met 4-2 van Atlético Madrid, genoeg om de 2-1-achterstand van uit de heenwedstrijd in deze kwartfinales uit te wissen.

Dat Axel Witsel weinig plezier zou beleven aan zijn terugkeer naar Dortmund, werd al snel duidelijk. De Duitsers hadden namelijk een achterstand op te halen en begonnen als een wervelwind aan de partij. Dat resulteerde echter pas in minuut 34 in een eerste treffer. Mats Hummels speelde Julien Brandt vrij met een heerlijke pass buitenkant voet, de Duitse middenvelder kon Witsel omspelen en Jan Oblak vanuit een scherpe hoek verschalken: 1-0.

Maar het probleem voor Diego Simeone was dat het Signal Iduna Park in lichterlaaie stond. De vurige steun van de supporters werkte aanstekelijk voor Dortmund, dat gewoon doorging. Via meerdere stationnetjes kwam Ian Maatsen opnieuw vanop links in scoringspositie en de Nederlandse linksachter knalde overhoeks binnen: 2-0, Atlético in vieze papieren.

Los Colchoneros moesten duidelijk uit een ander vaatje tappen in de tweede helft en werden meteen rijkelijk beloond voor hun vroege inzet. Op een corner knikte Mario Hermoso ongevaarlijk richting doel, maar Mats Hummels werkte het leer ongelukkig tegen de netten. Een kwartiertje later was de gelijkmaker al een feit, toen invaller Angel Correa een derde rebound binnen nagelde: 2-2.

Dubbele uppercut

Dortmund herstelde verbazingwekkend snel van de dubbele uppercut en zette het gelijkspel in drie minuten opnieuw om in een voorsprong. Eerst kopte Niclas Füllkrug de voorzet van Sabitzer enig mooi binnen, in minuut 74 vervulde de Oostenrijker alweer een heldenrol met een overhoeks schot voor de 4-2.

Dortmund dus voor de eerste keer sinds 2013 naar de halve finales, waarin het Paris Saint-Germain treft. PSG boog op zijn beurt een achterstand om bij Barcelona en won met 1-4.