Direct naar artikelinhoud
WedstrijdverslagChampions League

PSG dompelt tienkoppig Barcelona in rouw met spectaculaire remonte

Kylian Mbappe (PSG) en Jules Kounde vechten om de bal.Beeld AP

PSG heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. In de terugwedstrijd van de kwartfinales maakte de Franse landskampioen een nederlaag uit de heenwedstrijd goed met een spectaculaire 1-4-zege in Barcelona na een indrukwekkende remonte tegen een tienkoppig Barça.

Na de 2-3-zege van vorige week in de Franse hoofdstad leek Barcelona in Montjuïc de clash tegen de Parijzenaars al snel in een definitieve plooi te leggen. Het amper zestienjarige woelwater Lamine Yamal zette zich goed door op rechts en vond Raphinha centraal voor doel. De Braziliaan had maar binnen te duwen en zo stond de 1-0 op het bord, terwijl er slechts twaalf minuten gespeeld waren. Voor Raphinha al de derde treffer in amper een week tegen PSG.

Nog voor het halfuur zag het er helemaal anders uit in het olympisch stadion. Ronald Araujo haalde net buiten de zestien de doorgebroken Bradley Barcola neer, waarna de rode kaart het logische gevolg was en de thuisploeg plots nog meer dan een uur met een man minder voort moest. Een lastige situatie en tien minuten later hing de gelijkmaker dan ook al tegen de netten. Een bedrijvige Barcola vond Ousmane Dembélé aan de tweede paal en uitgerekend tegen zijn ex-ploeg knalde de Franse international de 1-1 in doel.

De spelers van Paris Saint-Germain vieren de overwinning.Beeld AFP

Vlak na rust werd Vitinha bij een hoekschop helemaal uit het oog verloren door Barcelona, de Portugese middenvelder trapte de 1-2-voorsprong zonder aarzelen in de benedenhoek. Virtueel was die tussenstand goed voor verlengingen, maar de Catalanen hingen in de touwen en vlak na het uur ging Joao Cancelo aan de rand van de zestien helemaal onnodig en vooral te driest in op Dembélé. Scheidsrechter Istvan Kovacs aarzelde niet om het leer op de stip te leggen en Kylian Mbappé aarzelde op zijn beurt niet om de 1-3 hoog in doel onhoudbaar voorbij Marc-André ter Stegen ter trappen. PSG virtueel in de halve finales, in Madrid werd er aandachtig meegekeken.

Van 2-3 verliezen in de heenwedstrijd, naar op 1-0-achterstand komen in de heenwedstrijd om vervolgens naar een 1-3 door te stomen: PSG zorgde eigenhandig voor een miniversie van de remontada. In het slot zorgde Mbappé met zijn tweede van de avond nog voor de 1-4, meteen ook de eindstand. PSG heeft zijn revanche voor de schande van 2017 te pakken.

In de halve finales wacht binnenkort Borussia Dortmund, dat het Atlético van Axel Witsel en Arthur Vermeeren uitschakelde.

De spelers van Barcelona na afloop van de wedstrijd.Beeld AP