RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Braziliaan (36) gaat viral als 'Superman': bezoekt nu ziekenhuizen

De 36-jarige 'Superman' reist inmiddels Brazilië door. Beeld © ANP / AFP

Een filmpje dat een toevallige voorbijganger maakte van Leonardo Muylaert (36) veranderde het leven van de Braziliaan. De advocaat lijkt volgens het internet sprekend op Superman – en zet die superkracht inmiddels in voor het goede doel. "Grappig en vooral bizar dat mensen denken dat ik op hem lijk."

Leonardo Muylaert, in het dagelijks leven advocaat in Brasilia, was meer dan een jaar geleden met zijn vriendin op vakantie in Sao Paulo. Een voorbijganger filmde hem daar en plaatste de beelden op TikTok. "Is dit Clark Kent?", schreef hij bij de video van de gespierde Mulaert, te zien met een bril. 

Kantoorbaan

De beelden gingen al gauw viral: iedereen was het erover eens dat de Braziliaan sprekend lijkt op het personage uit Superman, vertolkt door acteur Chistopher Reeve. 

Muyleart had op dat moment geen sociale media en kwam er via vrienden achter dat hij online was bestempeld tot 'de Braziliaanse Superman'. Hij besloot er het beste van te maken, vertelt hij persbureau AFP. Hij bestelde een pak van Superman bij een feestwinkel en maakte samen met zijn vriendin een paar filmpjes voor sociale media. 

Die video's zijn inmiddels razend populair. Zelfs de regisseur van de films, James Gunn, heeft ze op sociale media gedeeld. Muyleart zet zijn Superman-gelijkenis in voor het goede doel. Hij bezoekt ziekenhuizen en basisscholen als de superheld. Overdag werkt hij nog altijd op kantoor – net als Clark Kent. 

Hoe zijn toekomst eruit ziet, is onzeker, zegt hij tegen AFP. Zijn 'bijbaan' als Superman neemt steeds meer tijd in beslag. "Alle fantastische reacties op sociale media motiveren me om er door mee te blijven gaan."   

Angela
Lees ook:
Angela heeft haar dubbelganger gevonden: 'Jarenlang kwam ik mensen bekend voor'