Een elektrische auto is alleen voor mensen met goedbetaalde banen en opladen op straat is maar gedoe, vinden steeds meer Nederlanders. Ruim een derde is absoluut niet van plan over te stappen naar een stekkerauto.
Volledig scherm
Een elektrische auto is alleen voor mensen met goedbetaalde banen en opladen op straat is maar gedoe, vinden steeds meer Nederlanders. Ruim een derde is absoluut niet van plan over te stappen naar een stekkerauto. © ANP

Elektrisch rijden opeens minder populair, veel te duur en te veel gedoe

De interesse om elektrisch te gaan rijden daalt. Het gros van de Nederlanders vindt de hoge prijs van de stekkerauto’s onoverkomelijk en opladen op straat is maar gedoe.

247 reacties

  • Martin Keehnen

    11 uur geleden
    Zelf heb ik een stekker hybride. Om de zakelijke rijders (vnl. die hebben een volledige EV) tegemoet te komen met een verlengde vrijstelling MRB, heeft onze demissionaire regering bedacht dat dat maar betaald moet worden door stekker hybriden gelijk maar het volle pond van de MRB te laten betalen. Terwijl daar het merendeel in handen is van particulieren. En die rijden zoals ik bijna alleen op stroom. Geweldig weer. Dat wordt dus straks weer een benzineslurper. Jammer dan voor het milieu.
  • Hans van de Watering

    3 dagen geleden
    Al drie-en-half jaar lang dacht ik erover na om elektrisch te gaan rijden. Vooral het feit niet langer giftige uitlaatgassen te willen verspreiden vond ik doorslaggevend. Maar ik vond het moeilijk om afscheid te nemen van mijn mooie Alfa Romeo. Een half jaar geleden heb ik dan toch de keuze gemaakt, en wat een genoegen! Het werd een drie jaar oude Kia, perfect. Alles erop en eraan. Hij is fluisterstil en superveilig. Ik laad voor €0,25/kwh op straat en daar rij ik 7 kilometer op, 3,5 cent/km.
  • ton de kok

    4 dagen geleden
    Mensen die schrijven dat vanaf 2035 geen brandstof auto verkocht maar worden zitten helemaal fout! In 2026 wordt gekeken door europa of dit haalbaar is ( ijkpunt ) kan zomaar opgeschoven worden. advies aan de europese commissie is uirstellen
  • Johan Vermeulen

    6 dagen geleden
    Even een lans breken voor de e-auto. Rijden met veel genoegen een XC40 Recharge Long Range. Wij laden onze auto in de garage, wat helaas niet voor iedereen mogelijk is. Wonen in Oostenrijk en rijden regelmatig met onze XC40 900 km naar NL. Snelladen gaat echt probleemloos! Het Google-display geeft netjes de route aan, maar ook waar en hoe lang ik moet laden. Wij rijden daardoor zorgeloos en comfortabel naar Brabant. Dus dat z.g gedoe en zoeken naar laders is een voor ons een onbekend probleem.
  • Cor Baks

    1 week geleden
    5 procent, 1 procent meer dan een jaar geleden. Dan is het bezit dus 25 procent gegroeid in 1 jaar tijd, dat is toch gigantisch..?