AP
Volledig scherm
© AP

Massaal protest aan parlement Georgië tegen “Russische wet”, verscheidene gewonden nadat politie pepperspray inzet

Aan het parlement in de Georgische hoofdstad Tbilisi is er opnieuw een massa mensen bijeen om te protesteren tegen een omstreden wetsontwerp rond “buitenlandse agenten”. De politie zette pepperspray in en er vielen verschillende gewonden. Er werden ook meerdere aanhoudingen verricht. De voorzitter van de Europese Raad Charles Michel waarschuwt vanavond dat het wetsontwerp Georgië wegdrijft van de Europese Unie.

14 reacties

  • Henri Dederen

    2 weken geleden
    Buiten het feit dat de huidige machthebbers in Georgië democratisch verkozen zijn en de vorige 'democratische'leiders niet herkozen zijn geweest, dent opgemerkt te worden dat de VS sinds 1938 over een dergelijke wetgeving beschikt! De FARA - Foreign Agents Registration Act die nog steeds bestaat.
  • Norbert Bauwens

    2 weken geleden
    Georgië is dus het volgens slahtoffer van de hebzucht vn Poetin, daarna volgen Tsjechië en dan Hongarije??????????
  • Norbert Bauwens

    2 weken geleden
    De dag dat de Russen hier aan de Noordzee gaan staan zal het vrije Westen zich beklagen dat ze niet gepast gereageerd hebben;.... Maar misschien hebben de mensen een harde hand nodig om tevreden te zijn met het weinige dat ze dan nog gaan hebben. Wat zegden de Duitsers na de oorlog weeral??? " Wir haben es nicht gewußt" maar dat gaat nu niet meer op. We wisten het wel.........en helemaal erg is dat een deel ernaar vraagt.
  • Patrick Braekeveldt

    2 weken geleden
    Tegen de wil van de bevolking wil hun regering hen in de klauwen van de Russische dictatuur drijven !
  • André Gijbels

    2 weken geleden
    Rusland heeft al een greep op Georgië en wilt het ook zo verstevigen