Speler nationale rugbyploeg in de cel na arrestatie in loods met zes ton cocaïne

Wilrijk -

Een van de verdachten die vorige week met bijna zes ton cocaïne in een loods in Wilrijk opgepakt werden, is een speler van de nationale rugbyploeg. Hij blijft, net als de elf andere verdachten, in de gevangenis. Allemaal houden ze de lippen stijf op elkaar.

De raadkamer in Antwerpen bevestigde dinsdag de aanhouding van de elf mannen die vorige week woensdag werden opgepakt in een loods in de Terbekehofdreef in Wilrijk. Ze blijven nog minstens een maand in de cel.

LEES OOK. Beelden tonen hoe politie zich een weg naar binnen slijpt in loods: 5 tot 6 ton cocaïne in beslag genomen

Bijgestaan door de speciale eenheden vielen speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen vorige week binnen in de loods. De politie beschikte over informatie dat zich daar een grote partij cocaïne bevond. Die informatie bleek correct te zijn: in de loods lag op de grond een enorme lading cocaïne.

Een dag later communiceerde het parket dat in totaal 5.922 kilogram cocaïne in beslag genomen werd. In de loods lagen ook een paar wapens. (Lees verder onder de foto)

De ‘buit’ in de loods in Wilrijk.© fgp

In het magazijn pakten de speurders elf mannen op, allen tussen 24 en 60 jaar oud. Het ging onder meer om Jan D., een zestiger man die met een bestelwagen aankwam, vermoedelijk om (een deel van) de cocaïne te vervoeren.

Een van de andere mannen in de loods was Chris B., een 27-jarige imposante rugbyspeler. B. speelt bij een ploeg in de tweede hoogste afdeling van het rugbygekke Frankrijk en werd ook geselecteerd voor de laatste wedstrijden van de nationale ploeg. Zijn advocaat, meester Rutger Verelst, wil geen commentaar geven op de aanwezigheid van de rugbyspeler in de loods.

Ook de advocaat van Alessandro P., meester Xavier Potvin, wil niets kwijt. De 26-jarige P. is de zaakvoerder van de verhuisfirma die de loods huurde waar de cocaïne opgeslagen werd. Volgens onze informatie beroepen de verdachten zich voorlopig op hun zwijgrecht.(sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen