Direct naar artikelinhoud
Toen kwam de aap uit de mouw: Jorien van den Herik wil zelf de baas van de KNVB worden
Spaan geeft punten

Toen kwam de aap uit de mouw: Jorien van den Herik wil zelf de baas van de KNVB worden

Een 5 voor Jorien van den Herik

Van den Herik, de voormalige voorzitter van Feyenoord en de voormalige voorzitter van de politieke partij 50Plus – functies die uitliepen op een voortijdig vertrek – zat zondagochtend bij ESPN. Hem leek de kandidatuur van Jeanet van der Laan als nieuwe voorzitter van de KNVB onwenselijk. Er zat daar immers al een vrouw in de top en twee vrouwen zouden botsen.

Gespreksleider Fresia Cousiño Arias dreigde te exploderen. Helaas koos ze voor professionaliteit. Gelukkig botsen mannen aan de top nooit. Kijk maar naar 50Plus en naar Ajax. Maandag kwam de aap uit de mouw: Van den Herik stelde zichzelf kandidaat voor de topfunctie bij de KNVB. Alles beter dan de zich dood vervelende praatjesmaker Hans Nijland, lijkt me, maar een man van 80 die opveert bij elk naderend conflict? Ik koos blind voor Jeanet van der Laan, in plaats van ouwe sokken.

Jorien van den Herik.Beeld Olaf Kraak/ANP

Sportjournalist Henk Spaan recenseert voor Het Parool dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Video wordt geladen...