Australisch weerbureau meldt einde El Niño

Nieuws
Het nationale weerbureau van Australië meldt dat El Niño is afgelopen. Dit terugkerende weerfenomeen, dat in de zomer van 2023 begon, zorgt voor een hogere oppervlaktetemperatuur in de Stille Oceaan rond de evenaar.
anp
dinsdag 16 april 2024 om 09:27
Afbeelding
beeld anp

De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) meldde vorige maand dat El Niño geleidelijk verzwakte. El Niño komt om de twee tot zeven jaar voor en duurt meestal negen tot twaalf maanden. Het leidt tot onder andere drogere omstandigheden in delen van Azië en meer regen in delen van Zuid-Amerika.

Het Australische weerbureau meldt ook dat La Niña, de tegenhanger van El Niño, volgens sommige klimaatmodellen later dit jaar begint. Wanneer precies is niet duidelijk. Bij La Niña is het zeewater in een deel van de Stille Oceaan nabij de evenaar juist kouder dan gemiddeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS zien wangedrag bij vijf eenheden Israëlische strijdkrachten

De Verenigde Staten hebben vastgesteld dat vijf eenheden van het Israëlische leger verantwoordelijk zijn voor grove schendingen van de mensenrechten van Palestijnen.

Afbeelding

Clash met radicaal-rechts meteen centraal in EU-verkiezingsdebat

De aftrap van het verkiezingsdebat van Europese lijsttrekkers is meteen uitgelopen op een aanvaring tussen radicaal-rechts en de andere partijen. Het rechts-nationalistische boegbeeld Anders Vistisen noemde Brussel een ondemocratisch moeras waar bureaucraten de dienst uitmaken.

Afbeelding

Belastingambtenaren hebben 'ruime gelegenheid' om te lekken

Bij de Belastingdienst bestaat een "ruime gelegenheid" om vertrouwelijke informatie door te spelen aan criminelen. Dat staat in een onderzoek dat demissionair staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën vorige week met de Tweede Kamer heeft gedeeld.

Afbeelding

Kantoorverhuurder WeWork lijkt bankroet te voorkomen na akkoord

WeWork lijkt een definitief bankroet te hebben afgewend. De werkplekkenverhuurder heeft een overeenkomst getekend met verschillende geldschieters voor een herstructurering van het bedrijf, dat ook locaties heeft in Nederland.

Afbeelding

Von der Leyen voor debat uitgescholden als oorlogscrimineel

Ursula von der Leyen is bij aankomst in het Theater aan het Vrijthof door een vrouw uit het publiek luidkeels uitgemaakt voor oorlogscrimineel.

Afbeelding

OM past beleid aan na afluisteren Van Lienden en journalisten

Het Openbaar Ministerie past per 1 mei de regels aan rond het afluisteren van verdachten in het bijzijn van journalisten. Voortaan moet altijd een rechter-commissaris vooraf toestemming geven voor het opnemen van vertrouwelijke communicatie als blijkt dat er ook een journalist..