RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Voertuig met vierde lichaam gevonden na instorten brug Baltimore

De kraan ligt in positie om de brugdelen weg te hijsen. Beeld © AP

Na het instorten van de verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore, eind maart, is een vierde lichaam gevonden. Nog steeds wordt er gezocht naar de lichamen van twee mensen, die sinds het ongeluk vermist zijn.

Reddingswerkers vonden het lichaam in één van de vermiste bouwvoertuigen waar onder water naar gezocht werd. 

Controle kwijt

De brug stortte op 26 maart in, nadat de bemanning van een containerschip de controle was verloren en het schip op een van de pijlers van de brug botste. Op dat moment waren er acht mensen bezig met werkzaamheden op de brug. 

Het vrachtschip ligt er nog steeds en is bedolven onder de brokstukken van de 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge. 

Hoe
Lees ook:
Hoe kon brug Baltimore instorten? 'Mogelijk niet berekend op schip van nu'

De FBI is inmiddels een onderzoek naar het ongeluk gestart. Hierbij willen de onderzoekers erachter komen of de bemanning van het schip wist dat er ernstige problemen met de systemen waren, schreef de Washington Post eerder. 

Onderzoekers hebben een datarecorder van het schip geborgen, een soort zwarte doos met informatie over de positie, snelheid, alarmeringen en communicatie van het schip. 

Eerder lichamen gevonden

Vlak na het instorten van de brug werden twee mannen al gauw levend uit het water gehaald, één van hen was zwaargewond. Twee dagen na het incident werden er twee lichamen gevonden. Dit waren mannen van 35 en 26 jaar oud afkomstig uit Mexico en Guatamala. Begin deze maand werd een derde lichaam gevonden.

Bekijk ook: Beelden van de instorting van de brug

00:32
Op beelden op sociale media was te zien dat de brug in een kwestie van seconden in het water belandt.