RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

'De Meilandjes moeten lekker verhuizen of verbouwen, maar geen BN'ers interviewen'

Beeld © SBS6 / Talpa

RTL Boulevard-redacteur Tim van Rodijnen (28) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In Tims Tele-visie pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast en ontroert.

"Ergens stelde het me nog gerust dat er misschien minder gescript is in de Meiland-show dan ik dacht"

Dat interviewen een vak is, heeft de familie Meiland wel bewezen in Chateau Meiland VIPS. En dat het een vak is dat zij niet beheersen, is de afgelopen acht weken pijnlijk duidelijk geworden op de maandagavond bij SBS6. Week na week ontving de goedlachse familie een tweetal bekende Nederlanders in hun Noordwijkse pension, maar gesprekken op niveau ontstonden niet of nauwelijks.

Het pijnlijkste voorbeeld vond ik in de aflevering waarin Berget Lewis en Gordon te gast waren. Daar vroeg mater familias Erica aan dochter Maxime wat ze graag van Berget wilde weten. Die antwoordde toen doodleuk dat ze graag wilde weten hoe oud Berget is. Ik was zo verbaasd door die opmerking dat ik niet zo goed weet hoe ik het hier in woorden uit moet drukken. Want wát een… antwoord. Ergens stelde het me nog gerust dat er misschien minder gescript is in de Meiland-show dan ik dacht. Anders zou je als maker hopelijk toch zeggen: 'Goh, Maxime. Dit doen we even opnieuw.'

'Geschiedenisles
lees ook:
'Geschiedenisles was nog nooit zo leuk als met Het Verhaal van Nederland: Oranje Nassau'

Na deze opmerking van Maxime deelde Erica overigens dat ze graag wilde weten hoe Berget zo is afgevallen. Ook niet origineel, maar goed, een betere vraag. De grap is echter dat ze de zangeres daar vervolgens helemaal niet naar vraagt. Schiet mij maar lek.

Ook inlezen lijken de Meilandjes amper te doen. Dat kwam in de eerste aflevering al naar voren, toen ze niet wisten dat John de Bever gehoorproblemen heeft. Daardoor blijven alle gesprekken ook wat aan de oppervlakte. Zo gaat het met Gordon over zijn turbulente liefdesleven, met Patty Brard over cosmetische ingrepen en in de laatste aflevering maandagavond met Miljuschka Witzenhausen over eten en gewicht, met als resultaat herkauwde gesprekken die we al veel vaker gezien hebben.

'Het
lees ook:
'Het is wel even klaar met Echte Meisjes in de Jungle, nóg een keer Michella Kox kan echt niet'

Ik snap best dat mensen het leuk vinden om naar Martien, Erica, Maxime en Montana te kijken. Ze zijn bij tijd en wijlen ook geestig op hun manier, als je ten minste nog niet bent afgehaakt door het constante hysterische gegil. Het is ook lekker om je verstand even op nul te zetten en mee te lachen met de familie. Het blijkt ook uit de kijkcijfers, want ze trekken nog steeds een miljoenenpubliek. Maar de Meilandjes moeten lekker doen waar hun kracht ligt. Laat ze een huis verbouwen of een verhuizing doen, maar niet dit. Interviews afnemen kunnen andere mensen beter doen. 

Het lijkt erop dat de familie Meiland zich ook bij z'n eigen leest gaat houden, want vorige maand kwam naar buiten dat Martien en Erica na amper drie jaar hun villa te koop hebben gezet. Dat betekent ook dat zij een nieuwe woning gaan zoeken en dat is dan natuurlijk weer voer voor een nieuw seizoen van Chateau Meiland. Nu maar hopen dat ze geen BN'ers uitnodigen om te komen helpen.