Terug naar de krant

1,5 jaar celstraf voor wapenspecialist film Rust

Leeslijst Nieuws
Filmset In 2021 schoot acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw dood. De vrouw die verantwoordelijk was voor de vuurwapens op de filmset moet nu achttien maanden de gevangenis in.
Leeslijst

Hannah Gutierrez-Reed, de wapenexpert op de set van de Amerikaanse film Rust, moet anderhalf jaar de gevangenis in. Dat melden internationale persbureaus maandag. Eerder werd de 26-jarige vrouw al schuldig bevonden aan dood door schuld. Volgens de rechter heeft ze veiligheidsprotocollen niet nageleefd.

In 2021 schoot de Amerikaanse acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw, de 42-jarige Halyna Hutchins, dood. Baldwin gebruikte een vuurwapen als rekwisiet tijdens de opnames van de westernfilm, waarin hij de hoofdrol vertolkt. Ook raakte een regisseur gewond.

Net als Baldwin werd Gutierrez-Reed door de familie van de overleden cameravrouw aangeklaagd. Volgens veiligheidsprotocollen had het wapen ongeladen moeten zijn. „Alleen u heeft van een veilig wapen een dodelijk wapen gemaakt en zonder uw toedoen zou Hutchins nog leven”, zei de rechter. Haar advocaat meldt dat Gutierrez-Reed de straf gaat aanvechten, aldus persbureau AP.

Lees ook Acteur Alec Baldwin toch vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset Rust
De filmset van de film 'Rust', waar Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in