Terug naar de krant

Japke-d. denkt mee

Je wekelijkse reddingsboei in turbulente tijden. Japke-d. Bouma, de koningin van de kantoorjungle, geeft advies over het dagelijks leven.

di - 16 april 2024
Verpesten Nederlanders hun kinderen?

Verpesten Nederlanders hun kinderen?

Leeslijst podcast Japke-d. denkt mee

Er zijn weer wat generatieverschillen te bespreken, ditmaal wat de opvoeding van kinderen betreft. Boomers – die zelf al vergeten zijn hoe verschrikkelijk ingewikkeld kinderen kunnen zijn – kijken verbaasd naar millennials, die hun jonge kinderen beschouwen als een goddelijk (opvoed)-project waarbij ze geen tegenspraak of goedbedoelde adviezen dulden. 

Maar het gaat niet goed met de opvoeding van Nederlandse kinderen, zien Peter en Japke-d. Daarom in deze aflevering: veertien praktische opvoed-tips. En er zijn grote vraagstukken te bespreken. Bijvoorbeeld: mogen kinderen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat heel hard in de tuin krijsen op de trampoline? Waarom lukt het ouders in Frankrijk en Spanje wel om kinderen stil te krijgen aan tafel? En horen kinderen op het account van hun ouders op de sociale media?

Presentatie:
Japke-d. Bouma en Peter Leijten
Productie, redactie en montage:
Jeanne Geerken
Muziek:
Nozem Audio
Illustratie:
Tijmen Snelderwaard

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in