Maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de Afsluitdijk.
Volledig scherm
Maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de Afsluitdijk. © ANP

Formatiekwartet bekijkt of maximumsnelheid terug naar 130 kilometer per uur kan

Weer de hele dag met 130 kilometer per uur over de snelweg razen? De vier formerende partijen zijn serieus aan het onderzoeken of ze de maximumsnelheid kunnen verhogen. Dat melden bronnen aan deze site.

259 reacties

  • henk janse

    5 dagen geleden
    Voor beide partijen een illusie. Snelheid is afhankelijk van kunnen doorrijden. De gemiddelde snelheid mits je je aan de Maximum snelheid houd zal nooit per autorit 130 kmh zijn. Net zo min als het milieu verhaal stand houd. Als ik over een afstand 130 rijd verblijft ik minder lang in die kilometer dan dat ik 100 rijd. Dat maakt ook uit in je uitstoot per km. Gewoon waterstof omarmen. Dan maakt t niets uit voor het milieu. Pech voor olie en electriciteit. In de eu een illusie. Lobbyisten bah.
  • P.E Brommet

    6 dagen geleden
    Hogere snelheden in dit land zijn belachelijk. Het is een illusie te denken dat je daardoor eerder op je bestemming aankomt. Gewoon 2 minuten eerder vertrekken en rustig rijden, en je komt overal op tijd op een veiliger manier en waarschijnlijk ook minder gestrest. Graag ook overal 30 km per uur in de bebouwde kom en fietsen sterker stimuleren, m.n. op de kortere ritten.
  • Henri Koper

    1 week geleden
    We weten allemaal dat harder rijden leidt tot onevenredig hoger verbruik. Gevolg is dat er hoe dan ook meer uitstoot komt, naast hoger risico op ernstige ongevallen. Dus het is niet zinvol om hier aan te beginnen. Ik zie het als een zoethoudertje de rechtse 'vrije vogels'
  • Hans Laats

    2 weken geleden
    Hans Laats. Geldt deze snelheid ook voor extreem weer, regen, sneeuw, hagel, mist en drank/drugs 🤔 men kan aan zijn klompen aanvoelen dat, DAT een droom is van degenen dus weggebruikers dat het wel zo is, aan bovengenoemde stelling 🤗🤔. Het is moeilijk om het gaspedaal in toom te houden voor velen. Het is tevens bewezen dat snelheid je niet eerder op de plaats van bestemming aankomt 😉. Veel rij plezier allen.
  • Jan Schultheiss

    2 weken geleden
    Symboolpolitiek om het volk zoet te houden. Laat maar gewoon 100 in ons kleine landje. Beter voor milieu en klimaat, minder verkeersdoden