RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Luchtverkeersleidingssysteem weer operationeel na grote storing

De verkeerstoren op de luchthaven Schiphol Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / VRPress

Na een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) die gisteravond om 23.00 uur begon, is het luchtverkeersleidingssysteem rond 01.30 uur vannacht weer operationeel.

Een tijdlang werd er nog maar zeer beperkt vliegverkeer afgehandeld in het Nederlandse luchtruim, maar op het moment wordt het vliegverkeer weer stapsgewijs opgebouwd. 

Vliegverkeer weer op gang

De LVNL schrijft op hun website dat vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim en op de Nederlandse luchthavens weer begeleid worden. Een deel van de vertraagde vluchten door de storing zijn inmiddels geannuleerd, terwijl sommigen nog vertraagd worden uitgevoerd. 

Op sociale media deelden meerdere mensen al dat zij vastzaten in een vliegtuig of dat hun vlucht ernstig vertraagd bleek.

Naar de oorzaak van de storing die zich heeft voorgedaan, wordt verder onderzoek gedaan.

Technische storing

Woordvoerder Juliette van der Laan van Luchtverkeersleiding Nederland vertelde eerder op de avond aan RTL Nieuws dat het om een technische storing ging, waardoor het back-up systeem werd ingeschakeld om een aantal vluchten nog veilig naar Schiphol te kunnen begeleiden. 

Er zouden na 23.00 uur gisterenavond, toen de storing begon, nog enkele toestellen zijn geland op Schiphol. 

De woordvoering van Schiphol was vannacht niet bereikbaar voor een reactie.