“Wisselvallige dag met vooral in de late namiddag en avond kans op onweer en véél regen”

In de voormiddag blijft het in Limburg nog droog met zon en wolken. In de loop van de namiddag mogen we vanuit het oosten heviger wordende buien verwachten.

Ruben Weytjens

Het accent wordt tussen 17 en 21 uur over Limburg verwacht. Uursommen rond 30 mm en totale neerslagsommen van rond de 40 à 50 mm zijn lokaal perfect mogelijk. Maar zelfs kleinere neerslagsommen kunnen al aanleiding geven tot wateroverlast, nu de bodem op vele plaatsen nog steeds verzadigd is met water na de vele regenval van de voorbije dagen en weken.

De hevigste buien lijken nog steeds voor het noordoosten van Belgisch Limburg en groot deel van Nederlands Limburg bestemd, al is er in feite overal kans op onweer. Er zijn plaatselijk hagelstenen van 1 tot 2 centimeter mogelijk. In de felste buien kunnen er rukwinden tot ongeveer 60 km/u voorkomen.

Vanwege de vochtige atmosfeer wordt het een zwoele dag. De temperatuur loopt op naar een maximum rond 23 in het noorden en 20°C in het zuiden van de provincie. In het zuiden wordt er sneller dikkere bewolking verwacht, vandaar.

In de nacht naar woensdag is er nog een lokale bui mogelijk maar blijft het toch wel overwegend droog. Er komt een matige zuidwestenwind te staan.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer