Terug naar de krant

Negen mensen opgepakt in Tadzjikistan in verband met aanslag Moskou

Leeslijst Nieuws
Aanslag Moskou De verdachten worden door de veiligheidsdiensten gelinkt aan IS-K en worden binnenkort door de Russen verhoord.
Leeslijst

De Tadzjiekse veiligheidsdiensten hebben maandag negen mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag op de Crocus City Hall in Moskou vorige week. Dat meldt een bron bij de veiligheidsdiensten vrijdag aan persbureau Reuters. De personen zouden ook gelieerd zijn aan IS-K, de tak van IS die de aanslag heeft geclaimd. Ze werden aangehouden in de plaats Vakhdat en naar de hoofdstad Dusjanbe gebracht.

Tadzjikistan maakt sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie onderdeel uit van de Russische invloedsfeer en huisvest een Russische militaire basis in de hoofdstad. De Russen zullen de negen personen daar komen verhoren, evenals een aantal familieleden van de vermeende aanslagplegers die eerder deze week door de Tadzjiekse politie werden opgepakt.

De vier vermoedelijke schutters, ook afkomstig uit Tadzjikistan, zijn na een vluchtpoging op de dag van de aanslag opgepakt door de Russische politie. Daarnaast werden zeven anderen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag. De vier vermoedelijke schutters verschenen deze week zwaar toegetakeld in de rechtszaal. Het dodental van de aanslag staat inmiddels op ten minste 143.

Lees ook Terreuraanslag toont blinde vlek van Moskou bij bestrijding jihadisme
Verdachte Saïdakrami Moerodali Ratsjabalizoda zondag in de rechtbank.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in