Terug naar de krant

Amsterdamse boekwinkel Scheltema gaat verder als onderdeel van Athenaeum Boekhandel

Leeslijst Nieuws
Overname Door samen te werken, onder meer op het gebied van klantenservice en financiën, hopen de eigenaren van Athenaeum de twee boekenzaken weer winstgevend te maken.
Leeslijst

Athenaeum Boekhandel BV is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari de eigenaar van de Amsterdamse boekenwinkel Scheltema. Dat hebben de boekenzaken vrijdag bekendgemaakt in een persbericht. Athenaeum koopt de aandelen over van Novamedia, het bedrijf achter de Postcode Loterij. Door samen te werken denken de eigenaren van Athenaeum, Pauline Loerts en Derk Haank, „voor beide boekhandels een gezonde toekomst te kunnen realiseren.”

Athenaeum Boekhandel, opgericht in 1966, bezat al vijf winkels: vier in Amsterdam en een in Haarlem. Scheltema, opgericht in 1853, wordt de zesde locatie van de boekhandel. De boekhandels blijven naast elkaar bestaan, onder hun eigen naam, maar zullen gezamenlijk de klantenservice, import, financiën en personeelszaken voeren. Op die manier hopen Loerts en Haank de twee boekenzaken, die vorig jaar allebei meer boeken verkochten dan het jaar ervoor maar door stijgende kosten toch verlies leden, weer winstgevend te maken.

Scheltema was de afgelopen jaren respectievelijk in handen van Selexyz, Polare en tot slot van Novamedia. Imme Rog, lid van de raad van bestuur van Novamedia, zegt dat het bedrijf Scheltema tien jaar geleden heeft overgenomen om de „wereldberoemde” boekwinkel voor de stad te behouden. „Voor Novamedia is Athenaeum Boekhandel de gedroomde koper om Scheltema veilig te stellen voor de toekomst.” Gretske de Jong, de huidige vestigingsdirecteur van Scheltema, blijft in haar functie.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in