RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Tom Egbers toch terug bij NOS, gaat weer programma's maken

Tom Egbers. Beeld © ANP

Presentator Tom Egbers gaat weer programma's maken voor de NOS. Dat maakt de omroep bekend. De aankondiging volgt op een door Egbers aangespannen kort geding, omdat hij weer aan het werk wilde. De omroep treft nu een schikking met Egbers.

Egbers stopte een jaar geleden met zijn werk voor de omroep, na een artikel van de Volkskrant waarin werd beschreven hoe de presentator grensoverschrijdend en intimiderend gedrag vertoonde op de redactie van NOS Sport.

Programma's en documentaires

De presentator gaat zich richten op 'verhalende programma's en documentaires, op de wijze zoals hij dat eerder deed in de NTR-programma's Toms Engeland, -Ierland en -Schotland', meldt de NOS.

NOS-directeur
Lees ook:
NOS-directeur Gerard Timmer stapt op na artikel over aanpak misstanden

Ook zal hij bezig gaan met podcasts. De programma's die Egbers gaat maken hebben een 'afstand tot de dagelijkse sportactualiteit'. 

'Voortdurend gereflecteerd'

Egbers schrijft in een reactie dat het 'goed is om weer aan het werk te gaan'. "Zelf heb ik in het afgelopen jaar voortdurend gereflecteerd, vooral op mijn eigen rol in de cultuur van de NOS. Ik vind het erg verdrietig dat er collega's zijn die zich ongelukkig hebben gevoeld op de werkvloer van NOS Sport, in een cultuur waar ook ik deel van uitmaak."

Rechtbank
Lees ook:
Rechtbank geeft NOS en Egbers tot na Pasen om te schikken

Hij stelt verder dat hij zich 'onvoldoende heeft gerealiseerd' dat hij in de ogen van jongere collega's een andere positie heeft dan 'uitsluitend die van 'een collega''.

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport zegt blij te zijn dat de NOS en Egbers er samen uit zijn gekomen. "Goed dat we elkaar alsnog hebben gevonden. Het is nu tijd om weer aan het werk te gaan."

Joost Quant, de advocaat van Tom Egbers, zegt dat het beeld van Egbers nu is genuanceerd. "Toen Tom van de buis werd gehaald dachten mensen: er is vast iets heel ergs gebeurd. Hij gaat zich richten op de series en de podcast en zij dienstverband wordt verlengd tot na zijn pensioen zodat hij de programma's kan afmaken die hij gaat maken."

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS