Roemenië vindt weer stukjes drone bij de rivier de Donau

Nieuws
Het Roemeense ministerie van Defensie heeft weer melding gemaakt van de mogelijke vondst van stukjes van een drone bij de rivier de Donau aan de grens met Oekraïne. De wrakstukken werden aangetroffen op een boerderij niet ver van de rivier, zegt het ministerie.
anp
vrijdag 29 maart 2024 om 10:15
Afbeelding
beeld anp

De benedenloop van de Donau vormt de grens tussen beide landen. Aan de Oekraïense oever liggen rivierhavens die intensief gebruikt worden sinds de voornaamste Oekraïense zeehaven Odesa, circa 165 kilometer noordoostelijker, door de oorlog nauwelijks meer gebruikt kan worden.

Rusland bestookt de Oekraïense rivierhavens vaak, onder meer met drones.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Lichaam gevonden in pand Berkel en Rodenrijs na grote brand

De politie heeft een lichaam gevonden in het pand in Berkel en Rodenrijs waar zondag een grote brand woedde. Naar de identiteit van de persoon wordt nog onderzoek gedaan, laat een woordvoerster van de politie weten.

Afbeelding

Arbeidsinspectie: boetes illegaal werken schrikken niet genoeg af

De boetes die werkgevers krijgen als ze werknemers uit het buitenland illegaal laten werken, zijn niet meer afschrikwekkend genoeg. Dit meldt de Arbeidsinspectie na onderzoek onder 24 bedrijven die de wet hebben overtreden.

Afbeelding

Spaanse premier Sánchez blijft na dagen twijfelen toch aan

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft besloten aan te blijven als regeringsleider. Hij twijfelde een aantal dagen over zijn politieke toekomst, nadat vorige week een corruptieonderzoek was geopend naar zijn echtgenote.

Afbeelding

Tientallen doden na damdoorbraak in Kenia

Zeker 42 mensen zijn omgekomen na een damdoorbraak in Kenia, dat kampt met hevige regenval en overstromingen. Het dodental loopt mogelijk nog op.

Afbeelding

Noodlijdend IT-bedrijf Atos wil meer geld voor reddingsplan

Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft nu 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten.

Afbeelding

DNA uit zaak-Dutroux bij NFI voor vergelijking sporen Tanja Groen

Nog onbekende DNA-sporen uit de zaak-Dutroux liggen bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor een vergelijking met de zaak van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen. Het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigde berichtgeving hierover in De Limburger.