Nieuwe Russische aanvallen op Oekraïens energienetwerk

Nieuws
Russische raket- en droneaanvallen hebben afgelopen nacht opnieuw Oekraïense energiefaciliteiten getroffen, meldt stroombeheerder Ukrenergo. Het Oekraïense leger meldt dat het 58 van de 60 Russische drones en 26 van de 39 raketten uit de lucht heeft geschoten.
anp
vrijdag 29 maart 2024 om 09:29
Afbeelding
beeld anp

Ukrenergo noemt het een ‘enorme’ aanval en zegt dat er schade is aan energiecentrales in het midden en het westen van Oekraïne. In de buurt van de stad Dnipro is een persoon gewond geraakt door de beschietingen.

Kyiv meldt de laatste weken weer veel grote aanvallen op het energienetwerk van het land. Oekraïne valt op zijn beurt ook veel Russische olieraffinaderijen aan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schiphol en ministerie wachten massaclaim af

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft 'kennisgenomen van de berichtgeving, en wacht verdere ontwikkelingen af' over de massaclaim tegen de Staat over Schiphol, laat een woordvoerder weten.

Afbeelding

Te weinig laadpunten stekkerauto's in EU, zegt autobranche

De Europese Unie heeft veel meer laadpunten nodig voor elektrische auto's om de CO2-doelen te halen, zegt de Europese autobrancheorganisatie ACEA. De verkoop van stekkerauto's is de afgelopen jaren veel harder gegroeid dan de installatie van laadpalen.

Afbeelding

Raad van State tegen preventief opnemen gesprekken gedetineerden

De Raad van State kraakt wetswijzigingen van VVD en BBB om vertrouwelijke gesprekken van advocaten met gedetineerden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en in de Afdeling Intensief Toezicht (AIT) preventief op te nemen.

Afbeelding

Toezichthouder VS gaat handsfree techniek Ford onderzoeken

De Amerikaanse verkeerstoezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaat onderzoek doen naar de handsfree rijtechnologie BlueCruise van Ford Motor.

Afbeelding

Schotse premier Yousaf stapt op na uiteenvallen regering

De Schotse premier Humza Yousaf stapt op. Het parlement zou later deze week een vertrouwensstemming houden over hem, maar Yousaf houdt nu de eer aan zichzelf.

Afbeelding

Advocaat: schikking Philips kan ook in Nederland betekenis hebben

De schikking van Philips van 1,1 miljard dollar voor Amerikanen die schade zeggen te hebben van apparaten van dit bedrijf tegen apneu, kan ook in Nederland van betekenis worden.