Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Alles wat je moet weten over het hoger beroep in Marengo

Het hoger beroep in liquidatieproces Marengo staat op het punt van beginnen, maar inmiddels hebben drie prominente advocaten zich teruggetrokken. Wat dat betekent voor het hoger beroep hoor je in deze aflevering van de Parool Misdaadpodcast.

Video wordt geladen...

Dat advocatenkantoor Ficq & Partners zich heeft teruggetrokken uit Marengo heeft volgens Wouter Laumans en Paul Vugts alles te maken met het omvangrijke proces Passage. Daarin werd Dino Soerel door de rechtbank vrijgesproken, maar kreeg in hoger beroep levenslang. De voorzitter van het gerechtshof in die zaak, zal ook de voorzitter zijn in het hoger beroep in Marengo.

Laumans: “Daar zijn echt juridische veldslagen uitgevochten. Ik snap dat een advocaat dan zegt: als het deze voorzitter is, dan stappen we eruit als kantoor. We hebben er geen fiducie in dat het een eerlijk proces wordt, want alles wat wij hebben ingebracht in Passage, daar is niet naar gekeken.”

Vugts: “De advocaten hebben zich er op allerlei manieren over uitgelaten dat ze niet snapten wat het gerechtshof daar deed en er naast zat. Ook in Marengo, want daar wordt dat arrest ook steeds genoemd. Als je het hof dan nu moet overtuigen dat het hof in Passage wartaal heeft uitgeslagen, is dat een heilloze weg.”

Parool Misdaadpodcast Live

De Parool Misdaadpodcast gaat naar het theater. Onder leiding van Corrie Gerritsma vertellen Wouter Laumans en Paul Vugts hoe het is om misdaadjournalist te zijn. Hoe zijn ze erin gerold, wat hebben ze de afgelopen tien jaar meegemaakt, en is het eigenlijk een gevaarlijk beroep? Kijk voor data en kaarten op parool.nl/live.

Parool Misdaadpodcast Live
Beeld Dingena Mol
Wouter Laumans, Corrie Gerritsma en Paul Vugts.Beeld Dingen Mol