Direct naar artikelinhoud
Weet iemand nog wie het land bestuurt?
Podcast

Weet iemand nog wie het land bestuurt?

De nieuwe rechtse Tweede Kamer lijkt zich volop te profileren en wil nú resultaat zien. Dat leidt niet zelden tot een bestuurlijke chaos vol dubbele petten en sabotage.

Burgers en bedrijven weten daardoor vaak niet meer wat ze moeten verwachten van Den Haag, ziet politiek redacteur Esther Lammers. Ondertussen dreigt het vertrouwen in de politiek verder weg te zakken. Weet iemand nog wie het land bestuurt? Luister naar de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje, met presentator Christoph Schmidt.

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via SpotifyiTunesPodimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

Video wordt geladen...

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; redactie en productie: Michael Royall

Lees ook:

Minister Van der Wal haalt uit naar Kamer: economische belangen winnen het van natuur

Bij stemmingen in de Tweede Kamer delft de natuur voortdurend het onderspit, constateert minister Van der Wal in een debat over de Natuurherstelwet. ‘Terwijl natuur juist een economische kans is.’

Rutte dingt naar de functie van Navo-chef. Botst dat met het landsbelang?

Mark Rutte is in de race om de nieuwe Navo-chef te worden. Vanwege zijn huidige functie als minister-president zou hij alleen al de schijn van belangenverstrengeling moeten vermijden, zeggen experts.