VNO-NCW vindt snelle keuze over vergroening Tata Steel belangrijk

Nieuws
Het advies aan het kabinet over eventuele financiële hulp voor de vergroening van Tata Steel Nederland laat zien dat een snel besluit daarover belangrijk is, vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Tegelijkertijd ziet de belangenorganisatie voor het bedrijfsleven het nieuwe rapport als ‘uitstekend vertrekpunt’ voor afspraken tussen de regering en de staalfabriek over het terugdringen van de CO2-uitstoot.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 15:43
Afbeelding
beeld anp

In een rapport schetsen oud-minister Hans Wijers en topconsultant Frans Blom verschillende scenario’s voor de toekomst van de staalfabriek. Daaruit komt naar voren dat het plan voor de groene toekomst dat Tata Steel zelf heeft gepresenteerd de meest logische optie lijkt. Het kabinet meldde donderdag te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het verduurzamingsplan te versnellen.

‘Duidelijk wordt dat dit leidt tot nieuwe groene investeringen, CO2-reductie en minder lokale overlast en een schonere omgeving’, zegt VNO-NCW over het rapport. Een snelle keuze van het kabinet is volgens de werkgeversorganisatie om meerdere redenen belangrijk. ‘Zo hebben omwonenden behoefte aan duidelijkheid, evenals Tata zelf, dat moet kunnen investeren in nieuwe productieprocessen en fabrieken. Ook de omgeving, toeleveranciers, kennispartners en medewerkers moeten weten waar ze aan toe zijn.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

Afbeelding

Paus bezoekt voor eerste reis in maanden Venetiaanse gevangenis

Paus Franciscus heeft in Venetië een vrouwengevangenis bezocht. Dat was in het kader van de Biënnale van Venetië, de beroemde kunstmanifestatie. Het was voor de paus de eerste reis buiten Rome in maanden.

Afbeelding

Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

Afbeelding

Duitse Arian (6) na nieuwe 'stille' zoekactie nog niet gevonden

Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een 'stille zoekactie' gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen.

Afbeelding

Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.

Afbeelding

Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner.