Edwin Janssen uit Stein blijft toch coach van de VZV handbalsters

© Annemiek Mommers

Stein -

Handbalcoach Edwin Janssen uit Stein is terug gekomen op zijn besluit om eind dit jaar te stoppen bij de vrouwen van VZV uit ’t Veld (Noord-Holland). Hij verlengt zijn contract met een jaar.

Hennie van Eck

Janssen maakte eind februari bekend dat hij zou stoppen na het eerste succesvolle jaar bij VZV: met zijn ploeg behaalde hij de derde plaats in de eredivisie vrouwen, achter de gedoodverfde favorieten Groot Venlo en VOC Amsterdam. Hij twijfelde of hij uit de VZV-vrouwenploeg kon halen wat hij voor ogen had. Dat was optimaal presteren door een goede mix van jong talent en ervaring, op basis van een goede doorstroming van jeugd naar senioren.

Het bestuur van VZV benaderde hem in de afgelopen weken opnieuw en gaf het signaal af dat ze absoluut met Janssen verder wilden. Volgens Janssen kwamen ze in goed overleg op één lijn: “Tijdens die gesprekken zijn randvoorwaarden ingebouwd die me vertrouwen geven in een goede toekomst bij VZV. Het doel is verder te groeien en de kloof met Groot Venlo en VOC te verkleinen. Dat heeft tijd nodig, maar we gaan wel stappen in die richting zetten. VZV is een mooie vereniging en het vrouwenteam is gewoon een goede ploeg. Ik voel me er thuis en ga ook volgende seizoen met volle inzet aan de slag.”

Lees ook: Handbaltrainer Edwin Janssen uit Stein stopt aan het einde van het seizoen bij VZV

Janssen blijft een deel van de week in zijn woonplaats Stein wonen (hij heeft een baan in Maastricht) en een deel van de week in ’t Veld.