Verzekeraars vrezen miljardenschade na instorten brug Baltimore

Nieuws
De financiële schade na het instorten van de brug in Baltimore kan oplopen tot miljarden dollars, vrezen verzekeraars. Analisten van Barclays schatten dat de schade aan de brug alleen al zo'n 1,2 miljard dollar (1,1 miljard euro) bedraagt. Daarnaast komen er waarschijnlijk claims binnen voor de dood van de bouwvakkers en voor alle schepen die nu de haven van Baltimore niet kunnen bereiken of verlaten.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 10:53
Afbeelding
beeld anp

De beroemde Francis Scott Key Bridge stortte in nadat een stuurloos geworden containerschip ertegenaan was gevaren. Door brokstukken in het water is de belangrijke Oost-Amerikaanse haven nu niet bereikbaar. Afgelopen nacht zijn de lichamen geborgen van twee mensen die op de brug aan het werk waren. Er zijn nog vier vermisten. Barclays verwacht dat nabestaanden aanspraak kunnen maken op miljoenen dollars aan schadevergoedingen.

John Neal, topman van verzekeraar Lloyd's of London, zegt dat het ongeluk mogelijk leidt tot de grootste uitbetalingen ooit op het gebied van maritieme verzekeringen. "Het is een verlies van meerdere miljarden dollars."

Wie alle schadevergoedingen moet gaan betalen is nog niet bekend. Dat hangt er onder meer van af of het ongeluk is veroorzaakt door nalatigheid of een technische fout op het schip. De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de precieze toedracht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Demonstranten XR blokkeren A10 in Amsterdam

Demonstranten van Extinction Rebellion (XR) zijn zaterdag iets na 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam opgelopen. De politie probeerde de blokkade tevergeefs tegen te houden.

Afbeelding

Hotelgast bijt en slaat agenten in Goes

Een 42-jarige man uit Kloetinge is aangehouden na het mishandelen van een paar agenten in Goes. De man meldde zich vrijdagmiddag bij een hotel aan de Grote Markt in Goes en zei dat hij er een kamer had geboekt. Hij kon zich echter niet legitimeren en werd gevraagd te vertrekken.

Afbeelding

Slagerijmedewerkers gaan woensdag mogelijk staken, waarschuwt FNV

Medewerkers van slagerijen in een deel van Nederland leggen woensdag mogelijk hun werk neer, meldt FNV. De vakbond en werkgevers zijn het niet eens over onder meer een loonsverhoging voor een nieuwe cao.

Afbeelding

Pro-Palestijnse activisten blokkeren weg in Amsterdam

Zo'n dertig actievoerders blokkeren zaterdag de Piet Heinkade in Amsterdam. Ze zitten op de grond op de weg met Palestijnse vlaggen en roepen leuzen tegen de oorlog en tegen koning Willem-Alexander.

Afbeelding

Willem-Alexander, Máxima en prinsessen aangekomen in Emmen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn zaterdagochtend aangekomen in Emmen. Daar werden ze ontvangen door burgemeester Eric van Oosterhout en Jetta Klijnsma, de commissaris van de Koning in Drenthe.

Afbeelding

Grote zoekactie naar vermiste 6-jarige in Duitsland vruchteloos

Een grootschalige zoektocht in het noorden van Duitsland naar de vermiste 6-jarige Arian heeft na vijf dagen nog niets opgeleverd. Een nieuwe strategie, waarbij tweehonderd militairen zo geruisloos mogelijk naar het kind zochten, heeft ook niet geholpen.