Direct naar artikelinhoud

Drukte op de weg verwacht tijdens wisselvallig Pasen

Dagjesmensen en toeristen grijpen het paasweekend massaal aan om de weg op te gaan, verwacht de ANWB. Het weer wordt wisselvallig, al is de temperatuurverwachting nog onzeker.

Een bollenstreek in Sassenheim.Beeld Nico Garstman/ANP

De drukte op de weg begint donderdagmiddag al, als mensen vanaf hun werk naar huis rijden en gelijktijdig het recreatieverkeer op gang komt. Dat was vorig jaar goed voor de drukste spits van het jaar met 1491 kilometer file.

Op Goede Vrijdag rijden veel Duitse toeristen naar de kust of de Waddeneilanden. Automobilisten die vanaf de Duitse grens rijden of richting Zeeland willen, moeten daarom geduld hebben. Ook voor de boot naar Texel moeten ze rekening houden met wachtrijen.

De drukte is volgens de verkeersinformatiedienst vooral voelbaar in het midden van het land en in Noord-Brabant. Tijdens de paasdagen zijn vooral de Keukenhof, de Designer Outlet Roermond en het Circuit Zandvoort populair, met daardoor in die omgeving verkeersopstoppingen.

Stevige wind

Donderdag wordt een wisselvallig weerbeeld verwacht. Aan het eind van de ochtend wordt regen verwacht, en in de middag mogelijk een enkele onweersbui. In de loop van de middag blijft het bewolkt met hier een daar een zonnetje. De temperatuur stijgt tot zo’n 12 graden en met windkracht 5 krijgen we te maken met een stevige wind.

Tijdens het paasweekend is het nog onzeker hoe warm het wordt, meldt Weeronline. Van zaterdag op zondag gaat de klok een uur vooruit. De ingang van de zomertijd gaat gepaard met een wisselvallig weerbeeld. Zon, wolken, regen of enkele buien wisselen elkaar af.

Temperatuur onzeker

Waar eerder deze week nog temperaturen van rond de 20 graden werden verwacht in het weekend, lijkt de temperatuurverwachting toch onzeker te worden. Als zachte lucht ons land bereikt, kan het 15 graden worden, maar als koelere lucht de overhand krijgt wordt het aanmerkelijk frisser.

Op tweede paasdag zorgen terugkerende toeristen in de middag weer voor files en ook op de dinsdag na het lange weekend verwacht de ANWB een hele drukke ochtendspits. Die was vorig jaar goed voor 844 kilometer aan langzaam rijdend en stilstaand verkeer.