Direct naar artikelinhoud
Lijstje

9x de leukste Pasen met kinderen: hier kun je eieren zoeken, knutselen of uitgebreid brunchen in Amsterdam

9x de leukste Pasen met kinderen: hier kun je eieren zoeken, knutselen of uitgebreid brunchen in Amsterdam
Beeld Getty Images

Pasen, dit jaar op zondag 31 maart en maandag 1 april, staat voor de deur. Geen tuin waar de paashaas zijn eieren kwijt kan? Hier in de stad kun je ouderwets paaseieren speuren, versieren en tafelen.

Café De Ceuvel

Bij Café de Ceuvel schuif je aan voor plateaus vol plantaardige croissantjes, groene asperges met bearnaisesaus, vers fruit, roerei van tofu en pannenkoeken van kikkererwten met hummus. Ondertussen gaan kinderen op eierenjacht langs de boten en de steigers, tussen de wilgen en in het café. Om daarna met rode konen aan tafel op krachten te komen. Kinderen betalen 17,50 euro, volwassenen 35 euro. Reserveren is een must.
Korte Papaverweg 4 (Noord), deceuvel.nl

Bij het gezellige Café de Ceuvel kunnen kinderen op eierjacht.Beeld Mariet Dingemans

Fruittuin van West

Eerste paasdag kunnen kinderen op basisschoolleeftijd eitjes versieren en zoeken in de Fruittuin van West (1 euro per activiteit per kind). Op tweede paasdag wordt er een lange tafel in de druivenkas gedekt voor een brunch met allerlei lekkers. Starten kan tussen 11:00 en 12:00 uur. Basisschoolkinderen betalen 15 euro, de rest 23,50 euro. ’s Middags wordt een paasverhaal verteld. Zouden de bomen al in bloei staan?
Tom Schreursweg 48, (Nieuw-West) fruittuinvanwest.nl

De Fruittuin van West is met Pasen het decor voor een heuse paaseierenjacht.Beeld Kaj Van Ek

Museum Willet-Holthuysen

Wat is er leuker dan eieren zoeken in een historische, Franse stijltuin waar het wemelt van de goede verstopplekken? Dat kan eerste en tweede paasdag bij Museum Willet-Holthuysen. Wie wil, knutselt onder begeleiding ook nog een paascreatie in elkaar. Daarna is het heerlijk samen dwalen door het deftige 17e-eeuwse grachtenhuis vol stijlkamers en verhalen. Het paasprogramma is gratis voor kinderen. Volwassenen betalen 12,50 euro. Iedereen is de hele dag welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Reserveren verdient de aanbeveling.
Herengracht 605 (Centrum), amsterdammuseum.nl

Erasmuspark

De paashaas komt dit jaar beide paasdagen eitjes verstoppen in het Erasmuspark. Op het veldje bij de speeltuin wordt om 10.00 uur een lint geknipt, en kan het zoeken beginnen. Er zijn moeilijke en makkelijke plekjes uitgekozen. Wees ruim op tijd, binnen tien minuten zijn de meeste eieren weg.
Erasmuspark 1 (West), terrasmus.nl

De paashaas komt dit jaar ook weer langs in het Erasmuspark.Beeld Mariet Dingemans

Pampus

De paasbrunch is uitverkocht, maar je kunt wel nog naar Forteiland Pampus komen om eieren te zoeken, iets te eten in het restaurant, door het fort struinen, een (gesimuleerde) rit maken in een luchtballon of deel te nemen aan een spannende blacklight speurtocht.
De Veerdienst naar Pampus vertrekt ter hoogte van Herengracht 33 in Muiden. Goed nieuws: vanaf 6 april vertrekt er ook een veer vanuit IJburg.

Met Pasen is er van alles te doen op Forteiland Pampus.Beeld Shutterstock

Kinderboerderij Bijlmerweide

Pannenkoeken met stroop en suiker, eieren zoeken, knutselen: het zijn de perfecte ingrediënten voor een oergezellige eerste paasdag in Kinderboederij Bijlmerweide. Aan het eind van de rit kunnen die eitjes worden ingewisseld voor een verrassing. De activiteiten duren van 12.00 uur tot 16.00 uur, kaarten kosten 5 euro. Toegang tot 15.00 uur.
Provincialeweg 46-A (Zuidoost) bijlmerweide.nl

Het wordt een oergezellige eerste paasdag bij Kinderboerderij Bijlmerweide.Beeld Angela Baas

Pof

Beide paasdagen is er vanuit restaurant Pof in Noord een paaszoektocht, waarbij speurneuzen op expeditie kunnen over het gehele terrein van Noordoogst. Wie een volle kaart bij elkaar snuffelt, wordt beloond met een zakje chocolade paaseieren. Voor de liefhebbers is er van 10.00 uur tot 14.00 uur een paasbrunch met voor de kinderen paaspoffertjes, worteltaart en brood of een croissantje afgetopt met een kleurplaat. Voor volwassenen wordt uitgepakt met zuurdesembrood, croissants, witte aspergesoep met lookolie, roerei met bieslook en nog veel meer. Voor volwassen 24,50 euro, kinderen betalen 14 euro
Meteorenweg 280 (Noord), pofamsterdam.nl

Kinderboerderij 't Brinkie

Op de eerste paasdag kunnen kinderen tot 12 jaar gratis naar eitjes zoeken en hun creativiteit vrij spel geven aan de knutseltafels van de kinderboerderij. De deuren openen om 12.00 uur. Zorg dat je dan al staat te wachten, met de eitjes gaat het hard. Gelukkig zijn de geitjes er altijd.
Meerkerkdreef 27 (Zuidoost), kinderboerderijbrinkie.nl

Ron Gastrobar

Beide paasdagen worden in alle Ron Gastrobars vijf gouden eieren verstopt. In elk ei zit een prijs: van een rijsttafel thuis en een kookworkshop tot ‘Ron betaalt de schade.’ Worden de eieren niet snel genoeg gevonden? Dan volgen er hints van het personeel. Niets gevonden? Er wordt ook een joekel van een chocolade ei verloot: 6 kilo schoon aan de haak.
Ron Gastrobar, Sophialaan 55 (Zuid) en Oriental Downtown, Kerkstraat 23 (Centrum) rongastrobar.nl

Uit in Amsterdam: de tips van Het Parool

Bijna dagelijks tippen we op Parool.nl de nieuwste, leukste en beste plekken op het gebied van eten & drinken en kunst & cultuur in Amsterdam. Bekijk hier al onze uit in Amsterdam-tips.

Zelf een goede tip? Mail ons via uit@parool.nl