Huisvrouw zijn is eervol en verdient respect, vinden deze vrouwen. Op sociale media zijn ‘tradwives’ in

Achtergrond
Online lijkt een groeiend aantal vrouwen te kiezen voor een traditionele levensstijl als moeder en huisvrouw. Ze delen recepten en schoonmaaktips, zijn kritisch op modern feminisme en noemen zichzelf #tradwives – traditionele vrouwen.
Lynn van den Brink
donderdag 8 juni 2023 om 10:14 aangepast 13:11
Op sociale media is huisvrouw zijn weer in.
Op sociale media is huisvrouw zijn weer in. beeld tiktok

‘Feminisme is de grootste misleiding die er is’, stelt Tiktokker Layah Heilpern. ‘Wat een vrouw gelukkig maakt, is haar gezin, het dienen van haar man en het grootbrengen van de volgende generatie.’ Ik heb geluk gehad’, denkt Heilpern. ‘Ik ben zo dankbaar dat ik dit al begin twintig inzie.’ Die opvatting past bij een groeiende trend op sociale media: de zogenaamde tradwives. 

Tradwife is een afkorting van ‘traditional wife’, ofwel ‘traditionele huisvrouw’. Aanhangers verheerlijken de typische levensstijl van de huisvrouw in de jaren vijftig. Ze delen schoonmaaktips en schorten-verzamelingen en krijgen daarmee honderdduizenden volgers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Jacomien Zoer: 'Mijn vader en moeder moesten ook eerst even slikken toen ik vertelde over mijn deelname.’

Jacomien uit Urk deed mee aan Echte meisjes in de jungle, met de Herziene Statenvertaling in haar rugtas

Met haar uitgesproken geloof viel de Urkse Jacomien Zoer de afgelopen weken op in realityprogramma Echte meisjes in de jungle. Waarom deed ze mee? ‘Ik heb meer gezien van de schoonheid van zijn schepping.’

‘Je bent niet waardeloos maar geliefd, dat is goed nieuws’, wil Van Houwelingen de jongeren op het hart drukken.

Bijna blinde Jurjen van Houwelingen spreekt op EO-Jongerendag: 'Ik dacht: waarom doet God niks?'

Jurjen van Houwelingen is een van de sprekers op de EO-Jongerendag 2024. Hij wil met zijn verhaal een voorbeeld zijn voor jongeren. 'Ik heb heel wat genezingsdiensten afgelopen, maar de genezing bleef uit.'

In 2018 won Netta Barzilai voor Israël het Eurovisie Songfestival.

Steeds meer Noord-Europese artiesten willen Israël weren van het Eurovisie Songfestival

Ruim duizend Zweedse artiesten ondertekenden maandag een open brief waarin wordt opgeroepen om Israël uit te sluiten van deelname vanwege de oorlog in Gaza. Steeds meer artiesten uit Noord-Europa roepen op tot een boycot.

Angela Schijf vertolkt Maria tijdens The Passion 2024

Flikken Maastricht-acteur speelt Maria; The Passion maakt nieuwe hoofdrolspelers bekend

Acteur William Spaaij speelt dit jaar Jezus in The Passion, een muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus Christus. Acteur Angela Schijf kruipt voor de jaarlijkse tv-productie in de rol van Maria.

Bert Loonstra is te gast bij Dick en Daniël.

Hoe goede voornemens negatief zijn voor je zelfbeeld, maar je ook dichter bij God kunnen brengen

Meer bidden, gestructureerder bijbellezen, geen kerkdienst meer overslaan, ook christenen stellen hun doelen voor het nieuwe jaar op. Is dat wel zo verstandig?

Matthew Perry. ‘Als ik de verbinding met God voel, geeft hij me nog kleine hints.’

Hoe Matthew Perry - 'Chandler' van Friends - worstelde met het leven: 'God, maak mij alstublieft beroemd'

Acteur Matthew Perry - die zaterdag overleed - ervoer de 'hemel' toen hij 14 was. Sindsdien bleef hij zoeken naar euforie. Soms was het er even, maar telkens verdween het weer. Soms heette het God. 'Ik voelde dat God naar me keek en wachtte.'