[column] Top 5-TikTok-trends: vakantiekriebels, met 'pasjes' betalen en nieuw C&A-jasje

[column] Top 5-TikTok-trends: vakantiekriebels, met 'pasjes' betalen en nieuw C&A-jasje
  • Media
  • 26 mei 2023 @ 14:48
  • Link
  • Thamar en Sietske
    Thamar en Sietske

    social media experts
    C2B
  • Geen tag

TikTok biedt entertainment, inspiratie én informatie (hallo, nieuwe zoekmachine) voor jong en oud, en is zonder twijfel here to stay. Om bij te blijven, praten TikTok-experts Sietske en Thamar van creatief contentbureau C2B je wekelijks bij over de nieuwste trends, virals en highlights op dit fascinerende platform.

1.    TOPIC: vakantiekriebels

Nu de schoolexamens en scriptie-deadlines er voor de meesten op zitten, zijn velen met niets anders bezig: de in rasse schreden naderende zomer. Dat in combinatie met de landelijke ‘yes-ik-heb-mijn-vakantiegeld-vreugde’ biedt (met name shopping-) bedrijven het ultieme inhaakmoment voor mogelijke TikTok-successen. Zo haalt C&A een oude trend van stal waarbij een telefoon plots een eigen leven gaat leiden nadat er water op het scherm spat. Dankzij een zomerse omgeving en opspattend zwembadwater dat ervoor zorgt dat de halve nieuwe zomercollectie ‘per ongeluk’ wordt besteld, blaast de modeketen de trend op perfecte wijze nieuw leven in.



2.    TOPIC: ‘TikTok famous’ in de luwte?

Dankzij TikTok wisselen trends zich in hoog tempo af. Niet alleen online, maar ook offline zorgt het platform voor populairiteitspieken waar je U tegen zegt: van mode-, en beautytrends tot hotspots waar de deur plots wordt platgelopen. In die laatste categorie vallen flink wat horecazaken in de pittoreske Amsterdamse Negen Straatjes. Hartstikke leuk natuurlijk, al dat succes en die vloedgolf aan toeristen, maar als locals ‘hun’ straten daardoor niet meer in of uit kunnen, vraagt dat om maatregelen. Althans, dat dacht TikTokker Viccle die het heft in eigen hand nam. Hij besloot eigenhandig wat straatnamen te veranderen om al die toeristen om de tuin te leiden. Of de actie het juiste effect heeft, is nog maar de vraag. Viccle haalde het nieuws en scoort er - uiteraard - mee op TikTok. Of dát die drukte nou ten goede komt…



3.    VIDEO: Met ‘pasjes’ betalen

Van een welbekende sketch van ‘Nieuw Dier’ waarin Jeroen van Koningsbrugge een ober vraagt of hij met een pasje kan betalen en vervolgens een dansje doet, is op TikTok een heuse reality-versie verschenen. Dat wil zeggen: onlangs werden gasten van een Londense bagelzaak verwend met gratis bagel chips wanneer ze zich bij binnenkomst aan een gezellig dansje waagden. Inmiddels tikken de heerlijke feelgood-beelden - opgenomen door de beveiligingscamera - de 19M views en 1,8M likes aan. Een doodsimpel concept met echte ‘hitpotentie’, dat je in diverse branches zou kunnen toepassen.



4.    TREND: luidruchtige voorbijgangers

De oplettende lezer heeft ‘m onlangs al voorbij zien komen in één van onze lijstjes: de viral sound ‘Delincuente’ van Tokischa. Geheugenopfrisser nodig? De sound wordt vooral gebruikt om een moment van rust of geluk uit te beelden dat vervolgens ruw verstoord wordt door een indringende gedachte of een opvallende gebeurtenis. De trend is still going strong en ook Air Baltic haakt daar op vermakelijke wijze op aan.


@airbaltic

no disrespect to the hot girl summer tho 🫶🏻

♬ original sound - Vanessa Sirias

5.    ALGORITME: níet te voorspellen

Denk je met een briljante 1-aprilgrap te gaan scoren op TikTok, wordt je genadeloos gedwarsboomd door het algoritme dat jouw video geen enkele kans lijkt te gunnen… Gelukkig voor de ijstheemakers van Lipton komt het deze week alsnog goed nu hun anderhalve maand oude grap (ijsthee met verschillende snack-smaken) uit het niets als een gek ieders For You Page bestormt. Wederom blijkt: het algoritme van TikTok is eigenlijk níet te voorspellen. Nou, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.


@liptonicetea NEW limited edition street food flavour range from Lipton Ice Tea. Hungry and thirsty? Sorted. #liptonicetea #drinktok #foodtok #friedchicken #tacos ♬ Bam Bam Full Beat - Nata HG

C2B is een creative content agency, gespecialiseerd in bedenken, maken en verspreiden van Content Worth Sharing.

Thamar en Sietske

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken