Direct naar artikelinhoud
Door werkdruk in de Tweede Kamer sneeuwt ‘de inhoud’ onder
Beeld -
Haags Halfuurtje

Door werkdruk in de Tweede Kamer sneeuwt ‘de inhoud’ onder

Kamerleden die in elkaar zakken, maanden thuis zitten met een burn-out of zelfs permanent de politiek verlaten. Het is al jaren slecht gesteld met de keiharde werkcultuur in de Tweede Kamer. Wat schuilt daarachter en wat doet dit met het functioneren van de democratie?

Door die werkcultuur worden Kamerleden die de inhoud boven het politieke spelletje verkiezen een schaars goed, vreest Jeannine Julen, politiek verslaggever bij Trouw. Dat en meer bespreekt zij met presentator Christoph Schmidt in de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje.

Beluister de nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje via onderstaande speler, of zoek hem op via SpotifyiTunesPodimo of een van de andere bekende podcastkanalen.

Video wordt geladen...

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Hannah van der Wurff.