Van der Plas: geen ambitie om premier te worden, zeg nooit nooit

Nieuws
Voorvrouw Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om premier te worden, maar zegt "nooit nooit". Dat laat ze weten bij WNL op Zondag. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden.
anp
zondag 26 maart 2023 om 11:07 aangepast 11:42
Afbeelding
beeld anp

"Die rol die ik heb als fractieleider en Kamerlid, controleren, dat vind ik gewoon een hele mooie rol die goed bij me past", zegt Van der Plas. Ze heeft een paar "hele goede mensen" in haar hoofd die "dat zouden kunnen" als BBB bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen de grootste wordt en in het kabinet komt. "Of ze dat willen is een tweede."

"Dat klinkt misschien een beetje raar hoor, maar ik heb dus helemaal niks met dit soort dingen", zegt de leider van BBB na beelden te hebben gezien van Mark Rutte die de Franse president Emmanuel Macron in januari vriendschappelijk ontvangt in Den Haag. "Als je minister-president bent, dan moet je met al deze mensen gaan praten, zwaaien, lachen voor de camera", verzucht ze.

Laatste peiling

Volgens een zondag naar buiten gebrachte peiling van Maurice de Hond zou de BBB met een ruime voorsprong de grootste partij worden als er vandaag Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. Naar aanleiding van deze peiling zegt Van der Plas "zeker" klaar te zijn voor verkiezingen bij een eventuele kabinetsval.

Van der Plas zegt dat ze direct na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 een "groslijst" is gaan maken van mensen die namens BBB in de Tweede Kamer kunnen komen. Ze heeft er vertrouwen in dat ze met een goede lijst kan komen, nadat ze ook veel moeite heeft gestoken om dat te doen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Plofkraak op pinautomaat in Franeker

In het Friese Franeker is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.40 uur een plofkraak gepleegd. Doelwit was een pinautomaat aan de Voorstraat, meldt een woordvoerder van de politie. Er is niemand gewond geraakt. Of er iets is buitgemaakt, is onbekend.

Afbeelding

Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne

Griekenland zal geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne leveren, zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag.

Afbeelding

Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

Afbeelding

Rutte overlegt met Erdogan over benoeming tot NAVO-baas

Mark Rutte hoopt vrijdag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te horen dat die geen bezwaren meer heeft tegen zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO.

Afbeelding

Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever.

Afbeelding

Partijen in Kamer gaan achterban oproepen stil te zijn op 4 mei

De politieke partijen in de Tweede Kamer gaan hun achterban oproepen de nationale dodenherdenking niet te gebruiken voor demonstraties of politieke statements. Zij roepen hun achterban op de twee minuten stilte te respecteren.