Media: Criminaliteit afgelopen jaar toegenomen in Duitsland

Nieuws
Het aantal misdrijven is in 2022 met 11,5 procent gestegen in Duitsland, schrijft de krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat donderdag wordt gepresenteerd. Het gaat volgens de krant om 5,6 miljoen misdrijven in het hele land.
anp
zondag 26 maart 2023 om 10:16
Afbeelding
beeld anp

Het aantal ligt 3,5 procent hoger dan in 2019, het jaar voor de coronapandemie uitbrak. In Nederland daalde het aantal misdrijven ook door de coronamaatregelen. Doordat mensen vooral thuis waren werd het lastiger om in te breken of bijvoorbeeld zakken te rollen op straat.

Het aantal verdachten is opgelopen tot 2,1 miljoen, 10,7 procent meer dan in 2021. Het aantal minderjarige verdachten is gestegen tot 93.095, 35,5 procent meer dan een jaar eerder. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat kinderen soms naaktbeelden van andere kinderen delen en dat wordt gezien als het verspreiden van kinderporno, schrijft de krant.

In Nederland zag de politie ook een stijging van het aantal misdrijven in 2022, het ging om een stijging van 7 procent tot 797.000 misdrijven. De stijging had vooral te maken met het versoepelen van de coronaregels volgens de politie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leden GroenLinks en PvdA buigen zich over verdere samenwerking

De leden van GroenLinks en PvdA kunnen elkaar zaterdag weer beter leren kennen. Op een dubbel congres in Apeldoorn buigen ze zich over de vraag op welke manier hun partijen de samenwerking kunnen voortzetten, die in 2021 langzaam in gang is gezet.

Afbeelding

Halvering bitcoin voltooid

De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

Afbeelding

Cabaretier Sjaak Bral maakt expositie over Haagse Harry

De Haagse cabaretier Sjaak Bral heeft een tentoonstelling gemaakt over zijn door wijlen stripmaker Marnix Rueb verzonnen stadgenoot Haagse Harry. Die expositie is vanaf zaterdag te bezoeken in het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver.

Afbeelding

Onderzoekers presenteren rapport over neutraliteit van UNRWA

Een groep onafhankelijke onderzoekers presenteert een eindrapport over de neutraliteit van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA).

Afbeelding

Openbaar vervoer staat 3 minuten stil uit protest tegen geweld

Treinen, stads- en streekbussen, metro's en trams staan zaterdagavond om 22.30 uur drie minuten stil. Winkels op stations houden dan de deuren dicht. Het is een protest tegen het geweld waar ov-personeel geregeld mee te maken krijgt.

Afbeelding

Amerikaanse leger trekt zich terug uit Niger

De Verenigde Staten trekken hun troepen terug uit Niger. De duizend Amerikaanse militairen die zich in het Afrikaanse land bevinden zullen in de komende maanden vertrekken.