Zomertijd ingegaan, veel mensen hebben uur minder slaap

Nieuws
De zomertijd is ingegaan en dus is de klok om 02.00 uur vooruitgegaan naar 03.00 uur. Voor veel mensen betekent dat een uur minder slaap.
anp
zondag 26 maart 2023 om 03:23
Afbeelding
beeld anp

De zomertijd is ooit bedacht zodat mensen meer gebruik kunnen maken van daglicht en bijvoorbeeld op elektrische verlichting kunnen besparen. Door het verzetten van de klok is het ‘s ochtends langer donker en ‘s avonds langer licht.

Tegenstanders van de zomertijd betwijfelen hoeveel energie de aanpassing bespaart. Ook zeggen veel mensen fysiek last te krijgen van de verschuiving, omdat die de biologische klok verstoort.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden en Trump winnen Pennsylvania, toch nog veel Haley-stemmers

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse uitdager Donald Trump hebben gemakkelijk hun voorverkiezingen in de staat Pennsylvania gewonnen, blijkt uit een prognose van Edison Research.

Afbeelding

Trump krijgt voor miljard dollar extra aandelen in zijn mediagroep

De Amerikaanse voormalige president Donald Trump krijgt extra aandelen in zijn mediagroep, ter waarde van meer dan een miljard dollar naar de huidige koers.

Afbeelding

Verzetsstrijder Anton de Kom herdacht op erebegraafplaats Loenen

Op het Nationaal Ereveld Loenen wordt woensdagavond Anton de Kom herdacht, op de 79e sterfdag van de Surinaamse verzetsstrijder, activist en schrijver. Tijdens de plechtigheid, die om 19.

Afbeelding

Extern ingehuurde docent per uur bijna twee keer zo duur

Docenten die via een extern bureau worden ingehuurd, kosten middelbare scholen per uur bijna twee keer zoveel als docenten in loondienst. De Algemene Rekenkamer becijfert het verschil in een onderzoek.

Afbeelding

Gewonde bij woningbrand in Utrecht

Bij een woningbrand in Utrecht is dinsdagavond laat een persoon gewond geraakt. De uitslaande brand woedde op een zolderverdieping in de Lombokstraat.

Afbeelding

Boerenorganisaties komen met crisisplan voor mestaanpak

Verschillende boerenorganisaties zijn met een crisisplan gekomen voor een Nederlandse mestaanpak. LTO, NAJK, NZO en De Natuurweide stellen voor dat boeren vrijwillig hun veestapel inkrimpen en daar dan een jaarlijkse vergoeding voor krijgen.