OM: nieuwe informatie over verdwijning Natalee Holloway vals

Nieuws
De Amerikaanse televisiepresentatrice Greta van Susteren, die vorig jaar bekendmaakte nieuw bewijsmateriaal te hebben in de zaak van de verdwijning van Natalee Holloway, is opgelicht. Het Openbaar Ministerie op Aruba schrijft in een verklaring dat ‘personen mogelijk uit Zuid-Amerika’ haar in ruil voor betaling ‘om de tuin hebben geleid met valse informatie.’ De verklaring bevestigt berichtgeving van de NOS.
anp
zondag 5 februari 2023 om 07:02
Afbeelding
beeld anp

Politie en Justitie op Aruba onderzochten samen met de Amerikaanse FBI het materiaal dat Van Susteren had ontvangen. Uit forensisch onderzoek bleek dat DNA op schoenen en kleding die van Holloway zouden zijn niet overeenkwam met DNA van Holloway of dat van hoofdverdachte Joran van der Sloot. Filmpjes en foto’s die Van Susteren kreeg toegestuurd, met onder meer mogelijke betrokkenen bij de verdwijning en botten, bleken afkomstig van openbare Facebookpagina’s en een krantenartikel over een vuilnisbelt in Costa Rica.

Ook kenden alle personen die Van Susteren hadden benaderd elkaar, aldus het OM, dat de Amerikaanse op de hoogte heeft gebracht van de uitkomsten van het onderzoek. Ook de familie van Holloway is geïnformeerd.

De Amerikaanse Natalee Holloway (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot, die hoofdverdachte was in de verdwijningszaak. Zijn betrokkenheid is nooit bewezen. Momenteel zit Van de Sloot in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Media: Israël zou vrijlaten van minder gegijzelden accepteren

Volgens mediaberichten is Israël bereid af te zien van de oorspronkelijke eis van het vrijlaten van veertig gegijzelden door Hamas in ruil voor een tijdelijk staakt-het-vuren.

Afbeelding

Plofkraak op pinautomaat in Franeker

In het Friese Franeker is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.40 uur een plofkraak gepleegd. Doelwit was een pinautomaat aan de Voorstraat, meldt een woordvoerder van de politie. Er is niemand gewond geraakt. Of er iets is buitgemaakt, is onbekend.

Afbeelding

Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne

Griekenland zal geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne leveren, zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag.

Afbeelding

Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

Afbeelding

Rutte overlegt met Erdogan over benoeming tot NAVO-baas

Mark Rutte hoopt vrijdag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te horen dat die geen bezwaren meer heeft tegen zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO.

Afbeelding

Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever.