Vuurwerk na WK-zege Oranje, maar vooral binnen feest

Nieuws
Na de 3-1 winst van Oranje op het WK in Qatar is op veel plaatsen in Nederland feest gevierd. Onder meer in Den Haag, Deventer, Veenendaal, Sittard en Zaandam staken mensen vuurwerk af. Maar vanwege de kou buiten werd er vooral binnenshuis, in de kroeg of het clubhuis gefeest.
anp
zaterdag 3 december 2022 om 18:57 aangepast 19:51
Afbeelding
beeld anp

In café De Bommel in Breda werd de zege op de Verenigde Staten begroet met het uitbundig zingen van Viva Hollandia en ook Hé hé hé hé, hup NAC, het clublied van de Bredase club waar doelman Noppert jaren geleden reserve was.

In Roermond bleef het rustig in het uitgaanscentrum, maar in de kroegen werd het glas geheven. Ook op straat in Kerkrade was weinig te merken van feestvreugde. In de Jaarbeurs in Utrecht keken honderden mensen via een groot scherm op het evenement Oranje Strijders.

Op de 'Oranjerotonde' in de Apeldoornse wijk De Maten, die was afgesloten voor het verkeer, trotseerden tientallen mensen de kou om de overwinning van Oranje te vieren.

Voorafgaand aan het duel, waarmee het Nederlands elftal als eerste WK-deelnemer doordrong tot de kwartfinales, viel in de winkelstraten op dat het publiek graag om 16.00 uur wilde klaarzitten. Zo gingen klanten van een Jumbo in Voorburg 10 minuten voor de aftrap massaal naar de kassa, om in een lange rij te wachten tot ze konden afrekenen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Griekenland levert geen Patriots aan Oekraïne

Griekenland zal geen Patriot-systemen of luchtdoelraketten van het type S-300 aan Oekraïne leveren, zei de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag.

Afbeelding

Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

Afbeelding

Rutte overlegt met Erdogan over benoeming tot NAVO-baas

Mark Rutte hoopt vrijdag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te horen dat die geen bezwaren meer heeft tegen zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO.

Afbeelding

Moederbedrijf Douglas debuteert op Damrak na uitstel

Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners maakt vrijdag haar langverwachte debuut op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is eigenaar van onder meer cosmetica- en parfumerieketen Douglas, het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling en de voormalige theedivisie van Unilever.

Afbeelding

Partijen in Kamer gaan achterban oproepen stil te zijn op 4 mei

De politieke partijen in de Tweede Kamer gaan hun achterban oproepen de nationale dodenherdenking niet te gebruiken voor demonstraties of politieke statements. Zij roepen hun achterban op de twee minuten stilte te respecteren.

Afbeelding

Zelensky wil buitenlandse investeringen in Oekraïense defensie

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil de binnenlandse defensieproductie uitbreiden met hulp van het Westen, zei hij donderdag in zijn dagelijkse videotoespraak.