Gemengd beeld op Aziatische beurzen, oliefondsen omhoog

Nieuws
De aandelenbeurzen in Azië lieten donderdag een wisselend beeld zien. De Nikkei in Tokio ging omhoog, maar de Hang Seng in Hongkong moest terrein prijsgeven. De oliefondsen stonden op winst, na het besluit van oliealliantie OPEC+ om de productie flink te gaan verlagen om zo de olieprijzen te stutten.
anp
donderdag 6 oktober 2022 om 07:38
Afbeelding
beeld anp

De Nikkei noteerde een plus van 0,9 procent. Het Japanse oliebedrijf Inpex steeg ruim 2 procent en Eneos Holdings, waar onder meer Nippon Oil onder valt, ging bijna 1 procent omhoog. Ook in Sydney hadden Australische oliebedrijven de wind mee door de productieverlaging van de OPEC+ met 2 miljoen vaten per dag en de stijgende olieprijzen. Zo steeg Woodside Energy bijna 3 procent en Santos kreeg er 2 procent bij. De All Ordinaries in Sydney ging licht vooruit. De Kospi in Seoul klom 1,5 procent.

De Hang Seng daalde 0,3 procent, na de sterke koerswinst een dag eerder. Hier maakte de producent van batterijen voor onder meer elektrische auto’s China Aviation Lithium Battery (CALB) zijn beursgang. Het aandeel CALB zakte vervolgens licht. De beurs in Shanghai was gesloten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

XR wil A10 in Amsterdam blokkeren op Koningsdag

Extinction Rebellion (XR) wil zaterdag om 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam opnieuw blokkeren. De actiegroep eist dat ING onmiddellijk stopt met het financieren van de fossiele industrie.

Afbeelding

Koning Willem-Alexander en gezin vieren Koningsdag in Emmen

Koning Willem-Alexander viert zijn 57e verjaardag samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in Emmen. Het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie lopen op Koningsdag een route door de stad in de provincie Drenthe, waarbij thema's a..

Afbeelding

Republikeinen demonstreren voor lagere uitkering voor de koning

De antimonarchistische beweging Republiek demonstreert op Koningsdag in Emmen. De republikeinen willen dat de koning een stuk minder gaat verdienen en dat hij inkomsten-, erf- en schenkbelasting gaat betalen.

Afbeelding

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger bij de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerster van de politie.

Afbeelding

Gewonde door brand in woning Oosterhout, explosies gehoord

In een woning in het Brabantse Oosterhout is vrijdagavond een grote, uitslaande brand uitgebroken na een explosie. De bewoner van het pand aan Langenhof is zwaargewond geraakt.

Afbeelding

NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.