Terug naar de krant

PSV lijdt pijnlijke nederlaag tegen SC Cambuur: 3-0

Leeslijst Nieuws
Eredivisie Het is de tweede nederlaag die PSV lijdt dit seizoen. De Eindhovenaren zijn niet langer koploper in de Eredivisie.
Leeslijst

PSV heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden: SC Cambuur versloeg de Eindhovenaren in Leeuwarden met maar liefst 3-0. Het is de tweede wedstrijd die PSV verliest dit seizoen.

De eerste helft eindigde in 0-0, maar na de rust maakte Silvester van der Water van flinke afstand de openingstreffer. PSV probeerde hierop herhaaldelijk de gelijkmaker te forceren, maar Gakpo, Obispo en Sangaré lukte het allen niet om de bal het doel in te krijgen. In de 84ste minuut zette Mitchell Paulissen de Friezen op 2-0, Sai van Wermeskerken maakte het in de 90ste minuut af met een derde doelpunt.

Twitter avatar SCCambuurLwd SC Cambuur ⏹ HISTORISCHE ZEGE! 💛💙 Zo, waren we even aan toe zeg! 😎 #CAMPSV https://t.co/yovaKplntA

Een maand eerder leed eredivisiekoploper PSV in Enschede zijn eerste verlies tegen FC Twente (2-1). SC Cambuur stond voor de wedstrijd een na laatste, maar steeg door de zege naar de dertiende plek.

PSV is niet langer koploper in de Eredivisie, maar moest die plek zaterdagavond afstaan aan AZ. De Alkmaarders versloegen FC Groningen met 4-1. Ook Ajax, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Go Ahead Eagles, is PSV inmiddels in de stand voorbijgestreefd.