Duizenden mensen proberen weer te stoppen met roken

Nieuws
Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de negende keer wordt gehouden.
anp
zaterdag 1 oktober 2022 om 04:06
Afbeelding
beeld anp

De stopmaand is een initiatief van onder meer het ministerie van Volksgezondheid, het Longfonds, de Hartstichting en KWF. Deelnemers krijgen onder meer via een app dagelijks begeleiding en steun bij hun poging. Volgens de organisatoren doen jaarlijks meer dan 50.000 Nederlanders mee met stoptober en delen zij ervaringen met elkaar op social media.

Bekende Nederlanders die dit jaar meedoen, zijn Formule 1-analist Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg, zangeres Eva Simons en zanger en acteur Tommie Christiaan.

Volgens de organisatoren is 28 dagen lang stoppen net lang genoeg om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Uit wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat mensen die het lukt om vier weken te stoppen, vijf keer meer kans hebben dan andere rokers om het blijvend vol te houden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Koning Willem-Alexander en gezin vieren Koningsdag in Emmen

Koning Willem-Alexander viert zijn 57e verjaardag samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in Emmen. Het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie lopen op Koningsdag een route door de stad in de provincie Drenthe, waarbij thema's a..

Afbeelding

Republikeinen demonstreren voor lagere uitkering voor de koning

De antimonarchistische beweging Republiek demonstreert op Koningsdag in Emmen. De republikeinen willen dat de koning een stuk minder gaat verdienen en dat hij inkomsten-, erf- en schenkbelasting gaat betalen.

Afbeelding

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger bij de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerster van de politie.

Afbeelding

Gewonde door brand in woning Oosterhout, explosies gehoord

In een woning in het Brabantse Oosterhout is vrijdagavond een grote, uitslaande brand uitgebroken na een explosie. De bewoner van het pand aan Langenhof is zwaargewond geraakt.

Afbeelding

NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.

Afbeelding

China gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken Hamas en Fatah

China wordt gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken tussen de islamitische groep Hamas en zijn seculiere rivaal Fatah. Dat bevestigen vertegenwoordigers van beide groepen en een in Beijing gevestigde diplomaat tegen persbureau Reuters.