Moskou: Doema wil gemobiliseerden bonus van 300.000 roebel geven

Nieuws
anp
zaterdag 24 september 2022 om 19:29
Afbeelding
beeld anp

De Doema, het Russische parlement, heeft een wetsontwerp ingediend om de militairen die worden gemobiliseerd voor de strijd in Oekraïne een eenmalige bonus te geven van 300.000 roebel, ongeveer 5350 euro. Dat heeft het staatspersbureau Ria Novosti zaterdag bekendgemaakt.

Het voorstel werd gedaan door een viertal afgevaardigden van Verenigd Rusland, de partij van president Vladimir Poetin, en de Communisten. Dit samenwerkingsverband bezet 381 van de 450 zetels in het parlement.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Dieuwertje Blok legt werk neer en moet neusamputatie ondergaan

Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat haar neus geamputeerd moet worden. Ze heeft neuskanker. Dat zegt de 66-jarige Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaasjournaal, in de Volkskrant.

Afbeelding

Chinese president Xi Jinping spreekt Amerikaanse minister Blinken

De Chinese president Xi Jinping heeft vrijdag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken ontvangen. Blinken brengt een bezoek van drie dagen aan China, onder meer om er op aan te dringen dat de Volksrepubliek geen producten meer aan Rusland levert die nuttig..

Afbeelding

Actievoerders vragen natuur rond terrein VDL Nedcar te sparen

De actiegroep Red het Sterrebos roept het Limburgse provinciebestuur op de kap van bomen rond het terrein van autofabrikant VDL Nedcar tegen te houden.

Afbeelding

Vergelijkingssite: zonnepanelen pas na tien jaar terugverdiend

De terugverdientijd van zonnepanelen is voor een gemiddeld huishouden opgelopen naar meer dan tien jaar. Dat zegt energievergelijker Keuze.nl op basis van eigen onderzoek. Dat zou flink langer zijn dan wat installateurs klanten doen geloven.

Afbeelding

LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. 'De tijd begon te dringen', zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO in een verklaring.

Afbeelding

Moederbedrijf Douglas stijgt fors bij beursgang op Damrak

CVC Capital Partners is vrijdag hard gestegen bij de beursgang in Amsterdam. De eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling noteerde kort na aanvang van de handel op 17,55 euro.