Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Grease vanavond eenmalig terug in bioscopen na overlijden Olivia Newton-John

De iconische film Grease keert donderdagavond eenmalig terug in de bioscopen van Pathé vanwege het overlijden van hoofdrolspeelster Olivia Newton-John (73).

Actrice Olivia Newton-John en John Travolta in ‘Grease’, 1978.Beeld Getty Images

In Amsterdam draait de film in alle bioscopen van Pathé. In Pathé Arena om 19.45 uur, in Pathé City om 21.15 uur, in Koninklijk Theater Tuschinski om 21.30 uur, in Pathé De Munt om 19.30 uur en in Pathé Amsterdam Noord om 20.50 uur. 

Een deel van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon, belooft Pathé op Instagram. Dat goede doel, onderdeel van KWF Kankerbestrijding, haalt geld op voor onder meer onderzoek naar borstkanker. De Brits-Australische Newton-John leed al dertig jaar aan de ziekte. Ze stierf afgelopen maandag

Staatsbegrafenis

De familie van Newton-John heeft het aanbod aangenomen van de premier van de Australische deelstaat Victoria om de zangeres een staatsbegrafenis te geven. Premier Daniel Andrews zei dat het ‘meer een concert dan een begrafenis’ wordt. “Het zal een passende viering worden van zo’n rijk en veelzijdig leven,” zei Andrews. De datum voor de plechtigheid is nog niet vastgesteld.

Newton-Johns man John Easterling plaatste eerder donderdag een eerbetoon aan zijn vrouw op sociale media. Hij bedankte alle mensen voor de ‘oceaan aan liefde en steun’ die hij had gekregen na haar overlijden. ‘Ze was de moedigste vrouw die ik ooit heb gekend. In haar moeilijkste momenten was ze altijd in staat om dingen positief te maken.’