Sergio en Maureen. ©  VRT

Maureen en Sergio gaan op verkenning in Limburg voor ‘Vlaanderen Vakantieland’: “Aan ambiance geen gebrek”

Beringen/Genk/Lommel/Zolder -

De stille Limburgse Kempen zijn zaterdag even iets minder stil. Maureen Vanherberghen (34) trekt met brulboei Sergio door de regio voor Vlaanderen Vakantieland. “Ik moest flink wat overredingskracht gebruiken om hem te doen proeven van de baklava tijdens onze multiculturele hapjeswandeling”, lacht ze.

Tom Vets

“Toen ik vernam dat ik op pad mocht met Sergio wist ik al dat het een plezante aflevering zou worden”, lacht Maureen Verherberghen die op ontdekking ging in Limburg. “Aan ambiance geen gebrek met hem in de buurt. We kenden elkaar al. We komen uit dezelfde streek en namen het ook al tegen elkaar op in Snackmasters. Hij zat me toen steeds te plagen. Het ijs was dus al gebroken. Lommel, waar we de Sahara bezochten, is ook geen onbekend terrein voor Sergio. Hij had er geruime tijd een café, maar door de drukke dagen had hij de regio nog niet goed kunnen verkennen.”

Op wandel in de Lommelse Sahara. ©  vrt

Maureen komt zelf niet zo vaak in de Limburgse Kempen. “Het valt wel eens voor als er een optreden is met de Ketnetband, waar ik deel van uitmaak. Maar op persoonlijk vlak kom ik er amper. Ik heb er wel goede herinneringen aan want vroeger passeerden we hier wel eens met de chiro.”

Snelheid

Stond ook op het programma in Lommel: een workshop glasblazen in het GlazenHuis. “Dat was toch vooral een hete bedoening, want het was ook nog eens een warme dag. Glasblazen is niet simpel. Het is een echt ambacht, waarin we werden onderwezen door een jonge vrouw. Het verraste me dat jonge mensen zich daarin verdiepen. We hielden er alleszins niks aan over om mee naar huis te nemen.”

LEES OOK. Kersverse ouders Maureen Vanherberghen en Sieg De Doncker: “Niet meer de reflex om alles online te delen”

Maureen en Sergio gingen ook racen op het kartcircuit van Genk. “Dat had ik nog niet eerder gedaan, hoewel ik van snelheid houd. Sergio was er jaren geleden al eens gaan racen bij de papa van de huidige eigenaar, maar ondertussen was het circuit veranderd. Toch wist hij zich met gemak door het parcours te loodsen.”

Karten in Genk. ©  © VRT

Groene baklava

Ten slotte bezocht het duo Beringen, waar ze deelnamen aan een multiculturele hapjeswandeling. Op het menu onder andere Poolse wodka en worst, Turkse baklava en Italiaanse antipasti. “Sergio is geen experimentele eter. Hij verkiest de vertrouwde kost. Voor hem was dit de grootste uitdaging, zeker de baklava. De groene kleur van de pistachenoten stond Sergio niet echt aan. Uiteindelijk heeft hij toch geproefd, maar het heeft me wel wat overredingskracht gekost. (lacht) Ik vond het tof dat hij alles geprobeerd heeft, enkel de thee lustte hij echt niet. Ik ben op dat vlak het tegenovergestelde. Ik proef graag onbekende dingen en lust zo goed al alles.”

LEES OOK. Sergio keert na twaalf jaar terug als presentator op VTM

Zeemeermin

Er zitten zaterdag nog meer Limburgse plekjes in de uitzending. Pien Lefranc doet een triatlon op zijn Piens: ze volgt een zeemeermininitiatie bij mermaid Celine in duikcentrum Todi in Beringen, ze gaat crossen op het BMX-circuit van Zolder en ze trekt een sprint op het blotevoetenpad in Zutendaal. “Voor die zeemeermininitiatie hadden ze me ook mogen vragen”, zegt Maureen. “Ik doe quasi alles. De redactie weet intussen dat ik op alles ja zeg.” (lacht)

LEES OOK. GETEST. Zwemmen als een echte zeemeermin in Beringen

Dit is alweer de laatste aflevering van dit seizoen. “Maar deze zomer staan er nieuwe opnames gepland voor het najaar. Verder gaat het vooral een zomer worden waarin Sieg en ik verhuizen. We kunnen één week verlof nemen en dan trekken we naar Frankrijk.”

‘Vlaanderen Vakantieland’, Eén, zaterdag, 18.40 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer