Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Minderjarige steekt andere minderjarige neer in Henegouwen

In Thiméon, in de provincie Henegouwen, heeft een minderjarige een andere minderjarige met een mes in de buik en de borstkas gestoken. Dat meldt Sudinfo. Het nieuws wordt bovendien bevestigd door het parket van Charleroi. Het slachtoffer is niet meer in levensgevaar.

  1. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.
  2. 151 miljoen te winnen met EuroMillions, maar alleen in België wordt iemand zéker miljonair. Hoe werkt dat?
    PREMIUM
    6

    151 miljoen te winnen met EuroMilli­ons, maar alleen in België wordt iemand zéker miljonair. Hoe werkt dat?

    Vijf cijfers en twee sterren kunnen je 151 miljoen rijker maken, maar de kans dat niemand bij EuroMillions de juiste combinatie afvinkt, is groter dan dat iemand dat wel doet. En toch krijgt België er gegarandeerd een miljonair bij, want als enige van de negen deelnemende landen is er bij ons deze week een bijkomende gegarandeerde jackpot van 1 miljoen euro. Waarom is onze Nationale Loterij in zo’n gulle bui? En wat is de kans dat je die pot wint?