Renault Clio 'Williams' (1992) - Liefhebber Gezocht

Bijna echt

Renault Clio Williams

Op zoek naar een populaire hot hatch die nog enigszins betaalbaar is? Misschien is deze tot 'Williams' omgetoverde Renault Clio 16v dan iets voor jou. Toch alweer dertig jaar oud, maar nog altijd een prima recept voor heerlijk sportieve ritjes.

De Fransen en sportieve, compacte hatchbacks. Een combinatie die vooral in de jaren 80 en 90 tot heerlijke auto's heeft geleid. Daarbij denken we uiteraard aan de Peugeot 205 GTi, maar ook aan de Renault 5 GT Turbo. Die laatste vond in de Clio Williams een spiritueel opvolger, met een onmiskenbaar uiterlijk. Met zijn donkerblauwe lak en goudkleurige wielen was de Clio Williams een regelrecht eerbetoon aan de auto's van het F1-team van Williams, waar Renault de motoren voor leverde. Het was echter vooral een homologatiemodel voor de rally-ambities van Renault Sport. Het Formule 1-team van Williams had verder technisch niets van doen met de Clio Williams, dat was geheel het werk van Renault Sport.

Men nam de Renault Clio 16v als basis voor de 150 pk sterke Clio Williams. De Clio Williams leek er niet alleen op, maar had ook een 2.0 in zijn neus liggen die een stevige doorontwikkeling was van de 1.8 uit de Clio 16v. Daarmee is nog enigszins te verantwoorden dat de Clio 'Williams' die we hier voor ons hebben zich als zodanig voordoet. In feite is dit echter zo'n Clio 16v, de Clio Williams kwam pas in 1993. Men heeft er in ieder geval leuk werk van gemaakt om 'm op de Clio Williams te laten lijken. De 'booskijkers' mogen er wat ons betreft alleen wel weer af. De Clio 16v was weliswaar niet zo rap als de Clio Williams, maar alsnog een auto die het predicaat hot hatch mocht dragen. De 1.8 is goed voor een vermogen van 135 pk en daarmee speert deze Clio in 8 seconden naar 100 km/h en haalt-ie een topsnelheid van 209 km/h. Toch echt ruim voldoende om heerlijk sportief rond te knallen.

Renault Clio Williams

Goed, het is dus niet het echte werk, maar daar is de prijs dan ook naar. €9.950 vraagt men ervoor. Dat is veel als je bedenkt dat hij 220.000 km heeft gelopen en het een 'nepperd' is, maar voor een echte Clio Williams moet je al snel aan het twee- zo niet drievoudige denken. Dan is dit wellicht toch een leuke manier om voor een iets zachter prijsje in de buurt te komen.

Signalement

Merk Renault
Model Clio 16V
Carrosserie 3-deurs, hatchback
Transmissie 5 versnellingen, handgeschakeld
Aandrijving voorwielaandrijving
Prijs € 19.624

Specificaties

Brandstof benzine
Motor 4-cil. in lijn
Cilinderinhoud 1.764 cc
Maximaal vermogen 101 kW / 137 pk bij 6.500 tpm
Maximaal koppel 158 Nm bij 4.250 tpm
Inhoud brandstoftank 50 l
Lengte / breedte / hoogte 3.712 mm / 1.641 mm / 1.365 mm
Wielbasis 2.472 mm
Massa leeg 990 kg
Laadvermogen 420 kg
Aanhangermassa geremd / ongeremd 800 kg / 495 kg
Banden185/55VR15Prijzen
Topsnelheid 209 km/h
Acceleratie 0-100 km/h 8,0 s

PRIVATE LEASE Renault Clio

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum