De boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh in 2007 tijdens een bijeenkomst met volgelingen bij de Non Nuoc pagode, een boeddhistische tempel in Soc Son, ten noorden van de Vietnamese hoofdstad Hanoi.
Volledig scherm
De boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh in 2007 tijdens een bijeenkomst met volgelingen bij de Non Nuoc pagode, een boeddhistische tempel in Soc Son, ten noorden van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. © REUTERS

Invloedrijke boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindfulness populair maakte, overleden

De boeddhistische zenleraar, monnik, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh is zaterdag op 95-jarige leeftijd in Vietnam overleden. Thich Nhat Hanh geldt wereldwijd als een van de meest invloedrijke boeddhisten en als de man die mindfulness in het Westen introduceerde. Hij schreef meer dan honderd boeken over onder meer meditatie, waarvan vele ook in het Nederlands zijn vertaald.

  1. Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’
    PREMIUM

    Esther kreeg net als Dieuwertje Blok een nieuwe neus: ‘Het heeft weken geduurd voor ik het durfde aan te raken’

    Binnenkort moet Esther van der Meulen naar het ziekenhuis voor een 'zomerneus’. Die is wat bruiner dan de prothese die ze nu draagt. Van der Meulen onderging dezelfde operatie als die presentatrice Dieuwertje Blok te wachten staat. Inmiddels is ze weer gelukkig, zónder en mét neus. En als ze ergens mee zit, is er altijd nog appgroep de Neuzenmaatjes. ,,Ja, het is heel ingrijpend. Maar het is niet het einde van je leven.”
    Loenen aan de Vecht