Terug naar de krant

Heracles schorst Rai Vloet alsnog om dodelijk verkeersongeluk

Leeslijst Nieuws
Voetbal Volgens Heracles is vrijdag gebleken dat Vloet bij het verkeersongeluk, waar een kleuter bij om het leven kwam, veel meer had gedronken en veel harder had gereden dan hij eerder had verteld.
Leeslijst

Voetbalclub Heracles Almelo heeft middenvelder Rai Vloet per direct geschorst nadat nieuwe informatie is binnengekomen over het fatale verkeersongeval dat hij afgelopen november veroorzaakte. Hij blijkt veel harder te hebben gereden en veel meer te hebben gedronken dan hij tegen de club had verteld. „Beide zijn absoluut onacceptabel”, stelt algemeen directeur Rob Toussaint vrijdagavond op de website van Heracles.

Lees ook Voetballer Vloet zat achter het stuur bij ongeluk dat 4-jarige het leven kostte
Voetballer Rai Vloet tijdens een wedstrijd in september vorig jaar.

Vloet bestuurde op 14 november 2021 een auto die een ongeluk veroorzaakte op de A4 waarbij een kleuter om het leven kwam. Zijn meespelen afgelopen weekend als invaller tegen NEC leidde tot veel kritiek. „Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen”, zegt Toussaint daar nu over.

Vloet werd direct na het ongeluk aangehouden en na een dag vrijgelaten, maar wordt wel als verdachte beschouwd in de zaak. De club zei eerder niet op de stoel van de rechter te willen gaan zitten, maar valt nu over het feit dat hij tegen bestuur en directie heeft gelogen over de toedracht van het ongeluk.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in