Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Tagliafico is reserverol beu en wil Ajax verlaten: Napoli en Marseille willen Argentijn huren

Nicolás Tagliafico wil Ajax deze winter verlaten. Napoli en Olympique Marseille hebben belangstelling voor de Argentijn, die dit seizoen is veroordeeld tot een reserverol. Beide clubs willen de linksback, die met het oog op het WK dit jaar op meer speeltijd mikt, huren van Ajax.

Nicolás Tagliafico wil boven alles naar het WK in Qatar.Beeld Pim Ras Fotografie

Die mogelijkheid komt dinsdag verder ter sprake als de zaakwaarnemer van de 29-jarige Tagliafico in Amsterdam landt om de situatie van de op een zijspoor belande verdediger te bespreken. Ajax heeft bij de contractverlenging van de international, die de voorbije seizoenen nog een onomstreden kracht was, afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder hij verkocht kan worden.

Of Ajax wil meewerken aan een verhuur valt nog te bezien. De spoeling achterin, waar Tagliafico zijn plek aan Daley Blind is kwijtraakte, is niet dik. Bovendien liet trainer Erik ten Hag vorige maand weten geen voetballers kwijt te willen. “En als spelers gaan, zullen we eerst een vervanger willen hebben. In die volgorde, dat is het ideale plaatje. Financieel zijn we niet genoodzaakt om te verkopen.”

Maar als het aan Tagliafico ligt, beproeft hij zijn voetbalgeluk de rest van het seizoen elders. Wat daarin meespeelt voor de winnaar van de Copa América, is dat hij niet het risico wil lopen dat hij met een bijrol in Amsterdam zijn perspectieven voor het WK in Qatar verder laat vertroebelen. Zijn basisplek in de nationale ploeg raakte Tagliafico al kwijt, mede doordat de verdediger dit seizoen pas drie keer basisspeler in de eredivisie was en niet één keer de negentig minuten volmaakte.

Video wordt geladen...