Bloomberg: GP Bullhound wil met investeringsfonds naar Damrak

Nieuws
De in Londen gevestigde techinvesteerder GP Bullhound, die enkele van de meest prominente Europese start-ups heeft gefinancierd, is van plan om met een speciaal investeringsfonds naar de Amsterdamse beurs te komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
anp
dinsdag 18 januari 2022 om 14:29
Afbeelding
beeld anp

GP Bullhound, bekend van vroege investeringen in muziekstreamingdienst Spotify, fintechbedrijf Klarna, digitale bank Revolut en maaltijdbezorger Glovo, zou samen met Deutsche Bank werken aan de voorbereidingen voor de beursintroductie van het fonds. Met deze zogeheten special purpose acquisition company (spac) hoopt de investeerder zo’n 200 miljoen euro op te halen.

De beursgang van de spac, een lege beurshuls waarmee geld wordt opgehaald om een bedrijf over te nemen en zo een beursnotering te geven, zal mogelijk in de komende weken worden aangekondigd. GP Bullhound en Deutsche Bank wilden geen commentaar geven.

De Amsterdamse beurs was in 2021 ook al zeer populair bij spacs en beleefde een record aan beursgangen. Ondanks de populariteit van de Amsterdamse beurs is de Europese markt voor spacs veel kleiner dan die in de Verenigde Staten. In Europa haalden spacs in de afgelopen twaalf maanden ongeveer 9 miljard dollar (7,9 miljard euro) op, vergeleken met 149 miljard dollar in de VS, volgens gegevens van Bloomberg.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

XR wil A10 in Amsterdam blokkeren op Koningsdag

Extinction Rebellion (XR) wil zaterdag om 12.00 uur de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam opnieuw blokkeren. De actiegroep eist dat ING onmiddellijk stopt met het financieren van de fossiele industrie.

Afbeelding

Koning Willem-Alexander en gezin vieren Koningsdag in Emmen

Koning Willem-Alexander viert zijn 57e verjaardag samen met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in Emmen. Het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie lopen op Koningsdag een route door de stad in de provincie Drenthe, waarbij thema's a..

Afbeelding

Republikeinen demonstreren voor lagere uitkering voor de koning

De antimonarchistische beweging Republiek demonstreert op Koningsdag in Emmen. De republikeinen willen dat de koning een stuk minder gaat verdienen en dat hij inkomsten-, erf- en schenkbelasting gaat betalen.

Afbeelding

Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger bij de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerster van de politie.

Afbeelding

Gewonde door brand in woning Oosterhout, explosies gehoord

In een woning in het Brabantse Oosterhout is vrijdagavond een grote, uitslaande brand uitgebroken na een explosie. De bewoner van het pand aan Langenhof is zwaargewond geraakt.

Afbeelding

NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.